Samsung pracuje na 200 Mpx senzore a je veľká pravdepodobnosť, že ho Xiaomi použije ako prvý.

S novou správou prichádza leaker Digital Chat Station, ktorý prináša o senzore a telefóne viac informácií. Presné rozlíšenie senzora bude 192 Mpx a bude podporovať spájanie pixelov 16 do 1, čoho výsledkom budú 12 Mpx fotografie. Pokiaľ sa nebude využívať binning pixelov, senzor by mal ponúknuť vysoko kvalitné až 4× digitálne priblíženie.

Na tieto náročné operácie bude potrebné počkať na nástupcu čipovej sady Snapdragon 888. Tento 4nm čip bude obsahovať budúcu generáciu jadier Kryo 780 (ARMv9), nové GPU Adreno 730, nová generácia GPU Spectra 680 a nový 5G modem X65.

Leaker poskytol aj ďalšie informácie. Displej telefónu bude mať výrazne zaoblené hrany. Bude sa v ňom nachádzať diera pre selfie kameru, čo znamená, že fotoaparáty v displeji v najbližších mesiacoch neprídu.

Zatiaľ nie je jasné, do ktorej série sa novinka od Xiaomi zaradí. Prvým telefónom s rozlíšením 108 Mpx bol experimentálny Mi Mix Alpha, za ktorým nasledoval masovo predávaný smartfón vyššej strednej triedy Mi CC9 Pro, ktorý sa na globálny trh dostal pod označením Mi Note 10 (Pro). Tento alebo podobný scenár však neočakávame – malo by ísť o skutočnú vlajkovú loď.

Jedno je však isté. Spomínaný telefón tento rok nebude predstavený. Pokiaľ by sa však Xiaomi poponáhľalo, tesne pred koncom roka by to mohlo stihnúť. Načasovanie bude pravdepodobne závisieť aj od dostupnosti čipsetu, ktorý Qualcomm podľa očakávanie predstaví začiatkom decembra.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Oppo Reno5 5G: Rýchly ako blesk (RECENZIA)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.