Spoločnosť Xiaomi zaznamenala raketový rast na globálnom trhu so smartfónmi.

Aj napriek pozitívnym predajným výsledkom si je spoločnosť vedomá hlavného nedostatku svojich smartfónov. Už dlhšie sa potýka Xiaomi s kritikou svojich fotoaparátov, ktoré nedosahujú kvalít konkurencie. Prvou lastovičkou v tomto konkurenčnom boji by mohol byť model Mi MIX 2S.

Pre tento účel, aby boli Xiaomi zariadenia schopné konkurovať vlajkovým lodiam iných výrobcov, spoločnosť vytvorí špeciálne oddelenie pre vývoj fotoaparátov. 

V posledných mesiacoch výrobcovia Google, Samsung, Apple a hlavne Huawei sa dostali ďaleko pred ostatnú konkurenciu. Ich najnovšie vlajkové lode majú zabudované fotoaparáty, ktoré produkujú vynikajúce fotografie a to aj bez väčších zručností používateľov.

Xiaomi Redmi 4

Spomeňme ešte model Xiaomi Mi MIX 2, ktorý ponúka ešte stále nekompromisný výkon, ale recenzie používateľov častokrát označujú fotky z tohto smartfónu ako priemerné.

Spoločnosť Xiaomi bude teraz pravdepodobne tvrdo pracovať na vylepšovaní svojich fotoaparátov v mobilných zariadeniach. Kroky, ktoré spoločnosť podniká na globálnom trhu sú viac ako pozoruhodné a tak pravdepodobne má prostriedky na to, aby skutočne konkurenciu dobehla a budúcnosť ukáže, ako sa jej v tomto súperení bude dariť.

Používate smartfóny od Xiaomi? Ako ste spokojní s kvalitou fotografií?

zdroj: techradar

Prečítajte si aj:

Ktorá vlajková loď fotí najlepšie? Porovnali sme Huawei P20 Pro vs. Samsung Galaxy S9 vs. Sony Xperia XZ2 vs. iPhone X

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.