Nové upozornenie Androidu už evidujú aj majitelia smartfónov od Xiaomi.

Len nedávno sme sa dozvedeli o tom, že používatelia smartfónov určitých značiek získavajú akýsi prehľad nových funkcií. Ten sa im objavuje po aktualizácii telefónu na Android 14, pričom sa líši na základe výrobcu telefónu. Dôvodom je práve to, že tento prehľad vytvára výrobca sám, nie Google so systémom Android. Výrobcovia tak majú možnosť využiť tento prehľad a ponúknuť používateľom smartfónov informácie o tom, čo nové sa vo veľkej aktualizácii nachádza.

Prvé informácie o novej funkcii potvrdili, že zatiaľ túto možnosť využili výrobcovia ako Samsung, Asus či OnePlus. Chvíľku na to sme však zaregistrovali, že prehľad nových funkcií priniesol aj náš redakčný model vivo X80 Pro, ktorý nás o novinkách informoval. Teraz sa však na túto vlnu pridáva aj Xiaomi a zdá sa, že používateľov informuje aj spätne.

Xiaomi smartfóny prinášajú prehľad nových funkcií

Náš redakčný Xiaomi 13 sme na Android 14 aktualizovali ešte pred niekoľkými mesiacmi. Aktualizácia teda nie je pre nás žiadnou novinkou a telefón aktuálne beží na verzii systému Android 14 v kombinácii so Xiaomi HyperOS 1.0.1.0. s bezpečnostnou záplatou pre december 2023. Telefón s touto verziou operačného systému nám však automaticky aj dlhšiu dobu po aktualizácii priniesol prehľad nových funkcií Androidu 14. Ponuka tohto prehľadu sa nám objavila v notifikačnej lište a mohli sme si vybrať, či sa naň pozrieme alebo nie.

Prehľad nových funkcií Androidu v Xiaomi smartfóneZdroj: TOUCHIT
Prehľad nových funkcií Androidu v Xiaomi smartfóne

Xiaomi sa pritom sústredilo najmä na funkcie dostupné v aplikáciách od Googlu ako sú Mapy Google, Fotky Google, Správy Google a ďalšie. Celkovo tak smartfón informoval o piatich hlavných funkciách, ktoré so sebou telefón priniesol spolu s Androidom 14.

Prehľad nových funkcií Androidu v Xiaomi smartfóneZdroj: TOUCHIT
Prehľad nových funkcií Androidu v Xiaomi smartfóne

Nová funkcia je pritom limitovaná len pre telefóny s operačným systémom Android 14. Google túto možnosť uvoľnil pre výrobcov pri aktualizácii práve na Android 14 alebo novší systém a upravovať si ju môžu podľa vlastných predstáv.

Ak teda vlastníte telefón od Xiaomi a aktualizovali ste ho na Android 14, je pravdepodobné, že podobné upozornenie zaregistrujete v blízkej dobe aj vy. Je len na vás, či sa na tento prehľad pozriete alebo nie. Ak ho však odignorujete, zatiaľ sme nenašli žiadny spôsob, ako sa k nemu dostať spätne.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.