Nadstavba MIUI 15 sa medzi smartfónmi od Xiaomi výraznejšie odlíši.

Spoločnosť Xiaomi si získala medzi používateľmi popularitu nielen pre svoje cenovo dostupnejšie telefóny, no aj pre nadstavbu MIUI. Skalní fanúšikovia pritom vedia, že práve nadstavba operačného systému Android je prvotným produktom čínskeho výrobcu, pričom si na nej zakladá už dlhé roky. Prvá verzia nadstavby bola pritom k dispozícii skôr ako prvý smartfón z dielne Xiaomi.

Už o niekoľko týždňov sa pritom na trhu objaví nadstavba MIUI označená číslovkou 15, ktorá vsadí na lepšie zabezpečenie používateľov a stabilitu systému. Vo väčšine prípadov sa bude spájať aj s Androidom 14 ako najnovšou verziou operačného systému. Ako však informuje portál ithome.com, nadstavba MIUI 15 príde aj v akejsi špeciálnej edícii pre výkonnejšie modely.

MIUI 15 v špeciálnej edícii pre výkonnejšie modely

O tom, že Xiaomi pracuje na MIUI 15, vieme už dlhšie. Už pred niekoľkými verziami však čínska spoločnosť aj v rámci svojho systému začala rozlišovať výkonnejšie a menej výkonné modely, pričom lacnejšie a menej výkonné smartfóny získali o niekoľko funkcií menej. Výrobca smartfónov tak chcel zabezpečiť, že ich smartfóny budú bežať plynule aj pri nižšom výkone.

Xiaomi 13 ProZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 13 Pro

Teraz však zrejme budeme svedkami predstavenia špeciálnej verzie nadstavby pre výkonnejšie smartfóny, pre ktoré už Xiaomi pripravuje verziu operačného systému. Aktuálne informácie z databázy poukazujú na to, že modely Xiaomi 13 Ultra a Redmi K60 Pro už budú mať verziu systému aj s MIUI 15 pripravenú. A práve tieto modely majú získať upravenú verziu nadstavby.

Predstavenie už o pár týždňov

Zatiaľ nie je známe, akým spôsobom by Xiaomi tieto modely od iných odlíšilo. Je však možné, že získajú o niektoré funkcie navyše, nakoľko to ich hardvérová výbava aj s rezervou povolí. Predstavenie nadstavby MIUI 15 by pritom malo prebehnúť už koncom októbra, prípadne začiatkom novembra.

Ako všetci dobre tušia, väčšina smartfónov spolu s nadstavbou MIUI 15 získajú aj aktualizáciu na Android 14. Pre mnohých teda pôjde o významnú aktualizáciu či už získajú špeciálnu verziu MIUI alebo nie.

Zdroj: ithome.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.