Ponúka operačný systém Google TV a podporu pre Dolby Vision a Dolby Atmos.

Xiaomi uviedlo na trh globálnu verziu druhej generácie svojho set-top boxu s názvom Xiaomi TV Box S. V redakcii sme v minulosti používali jej prvú generáciu, pričom nový model prináša niekoľko zlepšení – operačný systém Android TV nahradila novšia platforma Google TV a set-top box disponuje aj podporou technológií Dolby Vision, HDR10+, Dolby Atmos a DTS-HD audio.

Xiaomi TV Box S 2. generácie má vo výbave nový diaľkový ovládač s infračerveným portom na priame prepojenie s televízorom a soundbarom a tlačidlami pre služby Netflix, Prime Video a YouTube. Set-top box podporuje streamovanie v rozlíšení až 4K a využíva výkonnejší štvorjadrový procesor Cortex-A55 s grafickým čipom Mali G31 MP2 v kombinácii s 2 GB RAM a 8 GB úložiskom.

Xiaomi TV Box S 2. generácieZdroj: Xiaomi
Xiaomi TV Box S 2. generácie využíva platformu Google TV

Bluetooth 5.2, Wi-Fi 5 a portová výbava

Zlepšením v porovnaní s prvou generáciou je podpora pre Bluetooth 5.2. K dispozícii je tiež dvojpásmová Wi-Fi 5 konektivita, avšak ethernet vo výbave nenájdete. Xiaomi TV Box S 2. generácie ponúka HDMI 2.1, USB 2.0 port (pomocou tohto portu môžete pripojiť ethernet adaptér), 3,5 mm jack a napájací port. Set-top box má rozmery 95 × 95 × 17 mm a hmotnosť 142 gramov.

Xiaomi TV Box S 2. generácie sme zatiaľ v ponuke slovenských obchodov nenašli, avšak na AliExpresse už nájdete jeho globálnu verziu s cenou na úrovni necelých 70 eur.

Predpokladáme, že set-top box sa dostane oficiálne aj na slovenský trh. Alternatívne dávame do pozornosti Xiaomi TV Stick 4K, ktorý ponúka podobné funkcie v kompaktnejšom vyhotovení.

Xiaomi TV Box S 2. generácieZdroj: Xiaomi
Xiaomi TV Box S 2. generácie: Portová výbava a diaľkový ovládač

Zdroj: Xiaomi

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit