Zdá sa, že služba spoločnosti bude definitívne vypnutá v roku 2023.

Hoci Xiaomi sa snaží svoju cloudovú službu propagovať, pravdepodobne existuje iba málo používateľov, ktorí ju na zálohovanie svojich fotografií skutočne aj používajú. Pokým sa niektorí rozhodnú svoje fotografie zálohovať do One Drivu, tak väčšina používateľov zvolí ešte lepšiu alternatívu, ktorou sú Fotky Google

Je však veľmi dobre známe, že viacerí výrobcovia smartfónov ponúkajú vlastné cloudové riešenia. Výnimkou teda nie je ani Xiaomi, ktoré ponúka bezplatné 5 GB úložisko. To je možné využívať na zálohovanie kontaktov, správ, nastavení zariadenia, fotografií a videí, no a práve funkciu Gallery Sync by mala byť čoskoro minulosťou. Oznámenie o konci podpory sa začalo objavovať viacerým majiteľom smartfónov Xiaomi. V ňom sa uvádza, že služba Gallery Sync bude vypnutá ešte tento rok. Zdá sa však, že táto zmena sa dotkne iba používateľov mimo Číny. Je tak zrejmé, že v ostatných regiónoch sveta nie je až tak využívaná, ako by si spoločnosť Xiaomi želala.

Pokiaľ ste však službu na zálohovanie fotografií používali aj vy, tak Xiaomi ponúkne riešenie, ktoré vám pomôže s jednoduchým presunom multimediálneho obsahu do služby Fotky Google. Ak Fotky Google nepoužívate, bude k dispozícii aj možnosť stiahnuť všetok obsah do Xiaomi zariadenia alebo počítača. Ostatné funkcie služby Xiaomi Cloud nebudú vypnutím synchronizácie fotografií ovplyvnené.

V prípade, že ste si zaplatili za ďalší priestor v Xiaomi Cloud, spoločnosť prestane ešte tento rok za neho účtovať poplatky a krátko potom vám vráti peniaze v plnej výške. Správa od spoločnosti Xiaomi naznačuje, že časový plán ukončenia funkcie ešte nebol definitívne stanovený. Potvrdzuje však, že k pozastaveniu synchronizácie Galérie dôjde neskôr v tomto roku. Zatiaľ funguje všetko tak, ako doteraz.

Dôležitý je však až rok 2023, kedy všetky zálohované fotografie v cloudovej službe od Xiaomi budú definitívne odstránené, čiže používatelia sa k nim už nedostanú. Preto odporúčame, aby ste si fotografie zo Xiaomi cloudu zálohovali čo najskôr.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.