Predné fotoaparáty boli vždy prekážkou pri dosiahnutí čistého celoobrazovkého dizajnu smartfónov.

Rámiky smartfónov sa dlhodobo zmenšovali až sa zmenili na rôzne výrezy a diery v displejoch. Ďalším logickým krokom je umiestnenie predných fotoaparátov priamo pod displej, aby predná strana smartfónov zostala dizajnovo čistá. Očakáva sa, že spoločnosť ZTE budúci utorok (1. septembra) predstaví telefón s fotoaparátom pod displejom.

Je to obrovská výzva aj pre ostatné spoločnosti a Xiaomi najnovšie informuje, že sa chce zaradiť medzi najrýchlejšie spoločnosti, ktoré túto technológiu nasadia do svojich komerčných zariadení.

Xiaomi uvádza, že riešenie tretej generácie je konečne pripravené na masovú výrobu. Spoločnosť zverejnila aj krátke promo video, ktoré odhaľuje, ako táto technológia funguje.

Prvá verzia riešenia od Xiaomi bola iba laboratórnym produktom, zatiaľ čo nástupcom sa stala selfie kamera umiestnená v prototype, ale výsledky neboli uspokojivé. Tretia generácia je konečne pripravená a stane sa súčasťou smartfónu so širokou dostupnosťou.

Panel zdvojnásobuje počet pixelov v malom kruhu, aby mal rovnakú hustotu pixelov a presnosť farieb ako zvyšok displeja. Vypožičiava si farby od susedných pixelov, ale podľa potreby je schopný vypnúť / zapnúť čiernu farbu – väčšinou, keď je fotoaparát zapnutý. Vďaka novému usporiadaniu pixelov je teraz spoločnosť Xiaomi schopná implementovať svoje vlastné riešenie spôsobu prenosu svetla. Výsledné podanie farieb je tak mimoriadne vierohodné a bez zníženia kvality.

Hromadná výroba zariadení s novou selfie kamerou sa začne už budúci rok a dúfame, že série Mi 11 bude prvá, ktorá tento nový selfie fotoaparát dostane do svojej výbavy.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Začíname s Androidom: Ako upraviť používateľské prostredie smartfónu na nepoznanie?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.