Xiaomi Magnetic Power Bank 2 sa začne predávať počas najbližších dní.

Xiaomi je ďalší výrobca, ktorý predstavil powerbanku s podporou bezdrôtového nabíjania cez štandard Qi2. O tejto technológii sme detailne písali v samostatnom článku TU. Dôležitá informácia je, že ide o magnetické bezdrôtové nabíjanie s výkonom až 15 W.

Qi2 teda prináša totožnú kvalitu bezdrôtového nabíjania ako MagSafe nabíjačky a powerbanky. Qi2 je k dispozícii pre kompatibilné iPhony (iPhone 13 a novšie) aj telefóny so systémom Android (zatiaľ nebol predstavený žiaden smartfón).

Xiaomi Magnetic Power Bank 2Zdroj: Xiaomi
Xiaomi Magnetic Power Bank 2

Svoje Qi2 nabíjačky a powerbanky už predstavilo niekoľko výrobcov, medzi nimi aj Belkin. Najnovšie sa pridalo aj Xiaomi a jeho powerbanka Xiaomi Magnetic Power Bank 2 vyzerá na prvý pohľad ako najlepšia powerbanka pre iPhony s podporou Qi2 nabíjania. Na novinku upozornil portál gizmochina.

Powerbanka ponúka kapacitu 6000 mAh a podporuje 15 W nabíjanie cez Qi2, resp. 7,5 W nabíjanie cez MagSafe (to sa týka iba iPhonov 12). Vo výbave je tiež USB-C port, ktorý podporuje 18 W nabíjanie pripojeného zariadenia a 20 W nabíjanie samotnej powerbanky. Xiaomi Magnetic Power Bank 2 obsahuje aj zabudovaný stojan, ktorý zvyšuje jej všestrannosť.

Powerbanka od Xiaomi by sa mala začať predávať počas najbližších dní v Číne za cenu v prepočte 30 eur. Uvidíme, aká bude jej cena a dostupnosť na globálnom trhu. Ak beriem do úvahy cenu, kapacitu, kompaktné spracovanie a 15 W bezdrôtový výkon, Xiaomi Magnetic Power Bank 2 sa javí ako jedna z najlepších powerbánk, aké si môžete zakúpiť k iPhonu 13 a novším modelom.

Xiaomi Magnetic Power Bank 2Zdroj: Xiaomi
Xiaomi Magnetic Power Bank 2

Zdroj: gizmochina

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit