Vybavený bude čipsetom Snapdragon 690.

Japonská spoločnosť vraj aktuálne pripravuje ďalšie dva telefóny s podporou 5G. V strednej triede pritom pôjde o prvé zariadenie s podporou sietí piatej generácie. Táto nová Xperia bude vybavená čipsetom Snapdragon 690, a dá sa ľahko odhadnúť, že to bude Sony Xperia 10 III. Spoločnosť údajne zrušila model Xperia 10 II Plus, ktorý mal mať o niečo výkonnejší Snapdragon 720, aby sa mohla zamerať na zariadenie s podporou 5G. 

Dôkazy poukazujú na dva telefóny – jeden s čipsetom SD 690 a jeden so SD 875. Druhý menovaný bude jednoznačne vlajkovou loďou série Xperia 1. Pokiaľ ešte spomenieme model Xperia 5 III, tak toho by sme sa mali dočkať až v druhej polovici roka, podobne ako tomu bolo aj v prípade modelu 5 II.

Čo sa týka Xperie 10 III, tak jej čipset Snapdragon 690 je mierne “orezaný” Snapdragon 750G. Vyrobený je 8nm procesom, má dve veľké jadrá odvodené od Cortex-A77 a šesť malých jadier založených na A55, GPU Adreno 619L s podporou 1080p+ displejov so 120 Hz obnovovacou frekvenciou. Modem X51 podporuje downlink 2,5 Gbps cez 5G sub-6 a 1,2 Gbps cez LTE (bez podpory mmWave).

Aktuálny model Xperia 10 bol predstavený tento rok vo februári spolu s vlajkovou loďou Xperia 1 a základným modelom L4. Zdroj tvrdí, že spoločnosť Sony má v pláne uviesť aj model s Helio P35 (pravdepodobne Xperia L5).

Podľa rovnakého zdroja by mala Xperia 1 III obsahovať viac ako 4 fotoaparáty, čo bude zaujímavým zlomom v porovnaní s konzervatívnym prístupom 3 objektívov, ktorý spoločnosť Sony doteraz používala. 

Pokiaľ sa bude Sony držať rovnakého plánu predstavenia svojich noviniek, modelov Xperia 1 III, 10 III a L5 by sme sa mali dočkať už koncom februára 2021.

Zdroj: Nodar, GSMArena

Prečítajte si aj:

TOP 10 najobľúbenejších filmov stiahnutých cez internet – 46. týždeň

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.