Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

GSMA na výročnom udeľovaní cien Global Mobile Awards (Glomo Awards) oznámila, že Xperia XZ Premium je „Najlepší nový smartfón alebo zapojené mobilné zariadenie na MWC 2017„.

Glomo Award je najnovšie spomedzi 30 ocenení (a stále pribúdajú), ktoré získal Sony Mobile pri návšteve Mobile World Congress 2017 za inovatívnu vlajkovú loď, a to spolu s uznaním od médií, vrátane ocenenia “Najlepšia inovácia od UK Blog Awards, „Čitateľský výber“ & „Najlepší smartfón“ od Tech Radar a „Najlepšie z MWC“ od Wired.

„Xperia XZ Premium je náš vôbec technologicky najvyspelejší smartfón,“ povedal Hiroki Totoki, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Sony Mobile. „Sme poctení týmto uznaním – Xperia XZ Premium získala podporu od partnerov operátorov, médií, spotrebiteľov a firiem z tejto oblasti priemyslu, čo je potvrdením zmysluplnosti našej neúnavnej snahy o inováciu a dodávanie skvelých produktov a skúseností spotrebiteľom.“

„Gratulujeme všetkým víťazom a nominovaným GSMA na Glomo Awards počas Mobile World Congress, ktorý sa uskutočnil tento týždeň,“ povedal Michael O’Hara, riaditeľ marketingu spoločnosti GSMA. „Glomo Awards upriamili pozornosť na tie spoločnosti a jednotlivcov, ktorí sú hnacou silou inovácií v tak rýchlo sa vyvíjajúcom odvetví, akým je priemysel mobilných telefónov. Ďakujeme všetkým účastníkom, porotcom, sponzorom a partnerom za ich podporu 2017 Glomo Awards.“

Xperia XZ Premium je vybavená novým kamerovým systémom Sony Motion Eye, ktorý umožňuje využívať pokročilé funkcie a dosahovať vynikajúce výsledky v kvalite obrazu. Rovnako tak disponuje aj svetovo prvým 4K HDR displejom na svete v smartfóne (5,5″). Systém Motion Eye je schopný priamo zachytiť a prehrať videá v super spomalených záberoch pri 960 snímkach za sekundu, čo je štyrikrát pomalšie než dokáže akýkoľvek iný smartfón.

Xperia XZ Premium bude celosvetovo dostupná od jari 2017 – k dispozícii bude vo farbách: žiarivá chrómová a čierna farba morskej hlbočiny.