Redizajn aplikácia je na konci.

Spoločnosť Google niektoré funkcie testuje v predstihu, aby zistila ich prínos pre používateľov. Aj zmena dizajnu knižnice v aplikácii YouTube Music sa objavila ešte v auguste minulého roka, kedy bola na krátky čas sprístupnená obmedzenému počtu používateľov, avšak onedlho zmizla. Teda až doteraz.

YouTube Music začína s veľkým redizajnom aplikácie, presnejšie na karte Knižnica. Tento redizajn je očakávaný aj preto, že v tejto časti aplikácie k väčšej zmene neprišlo už od roku 2018 a to aj napriek tomu, že zvyšná časť aplikácie už prešla modernizáciou. Portál 9to5google teraz informuje, že vďaka tejto zmene YouTube Music bude okamžite zobrazovať obsah. 

Youtube MusicZdroj: 9to5google

Hneď prvá položka na aktualizovanej karte umožňuje prepínať medzi položkami Knižnica, Stiahnuté súbory, Nahrané súbory a Súbory zariadenia. Pre používateľov bude dostupná aj možnosť rýchleho aktivovania tohto zobrazenia, a to dvojitým ťuknutím na túto kartu v dolnej lište. Okrem toho je ľahšie dostupná aj sekcia História, ktorá sa dostáva na úroveň položky Cast, čiže už kvôli jej otvoreniu nebude potrebné vstupovať do nastavení účtu.

Stále bude dostupná aj ponuka rýchleho prístupu Zoznamy skladieb, Piesne, Albumy a Umelci, ktoré môžete filtrovať v zozname, ktorý tvorí zvyšok tejto stránky. Výberom prvých troch možností sa zobrazí nový filter Prevzaté, zatiaľ čo k Umelcom pribudne filter Odbery. To však nie je ani zďaleka všetko. 

Aktualizácia začína byť postupne dostupná v systéme Android – verzia aplikácie 5.38, a v systéme iOS – verzia aplikácie 5.39. 

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.