YouTube testuje akýsi farebný feed, obsah vám ponúkne na základe dominantnej farby videa.

Známa platforma s videoobsahom YouTube je v poslednej dobe samá novinka. Po zákaze používania adblockerov, čo sa im nakoniec veľmi vyplatilo, sa objavil aj mierny redizajn platformy. Zmien však bolo v posledných mesiacoch viac, ktoré mali za cieľ najmä ponúknuť návštevníkom viac zaujímavého obsahu pri ich návšteve platformy. Teraz tak prichádza ďalšia nová funkcia, ktorá bude akýmsi prehľadom videí podľa farby.

Len podľa názvu môže znieť tento nový prehľad videí pomerne zvláštne, veď kto by si vyhľadával video na základe toho, aká farba v ňom prevažuje. YouTube však ponúkne hneď tri rôzne prehľady s troma farbami, ktoré vás môžu dostať k obsahu, aký by ste si za bežných okolností ani len nespustili.

YouTube ponúkne červený, zelený a modrý výber videí

Sledovanie videí podľa prevažujúcej farby v ňom môže byť zvláštne. No práve s takouto novinkou prichádza veľká platforma YouTube, ktorá sa zameria na tri dominantné farby. Medzi tieto farby bude možné zarátať červenú, zelenú a modrú, teda farby korešpondujúce so štandardom RGB. Ak teda budete náhodne prechádzať videami a nebudete vedieť čo si pozrieť, budete sa môcť pozrieť na výber, ktorý zoskupuje jednu z týchto farieb.

YouTube ponúkne farebný výber videíZdroj: 9to5google.com
YouTube ponúkne farebný výber videí

Výber videí podľa farby bude pritom taktiež personalizované podľa vášho nedávneho vyhľadávania. Jediným rozdielom však bude zoskupenie podľa farby, čo môže upútať vašu pozornosť. Vy si tak môžete niektoré z videí všimnúť skôr v tomto výbere ako v klasickej ponuke na domovskej obrazovke.

Zatiaľ nevieme, či YouTube bude tento výber tvoriť len z náhľadového obrázka či aj z dominantnej farby v celom videu. Ako sa tieto výbery zaužívajú medzi návštevníkmi platformy zatiaľ nie je možné určiť. Možno však pôjde o ďalší pokus platformy, ktorý bude mať za cieľ upútať pozornosť.

Zdroj: 9to5google.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.