YouTube TV sa darí ako jedinej platenej televíznej službe.

Zatiaľ čo streamovacie platformy ako Netflix či Disney+ zaznamenávajú v posledných rokoch rozmach a hlavne počas pandémie Covid-19 sa ich predplatiteľská základňa výrazne rozrástla, tradičná platená televízia je skôr na ústupe.

Týka sa to, pochopiteľne, hlavne Spojených štátov amerických (USA), kde mala „káblová“, teda platená televízia silnú tradíciu, ale rast streamovacích platforiem na úkor platených televíznych kanálov badať aj v Európe.

Výnimkou je služba YouTube TV, ktorej sa vraj v prvom štvrťroku 2023 podarilo získať až 300 000 nových predplatiteľov, čím ich celkový počet narástol na približne 6,3 milióna, ako informuje portál AndroidPolice.com. Pre porovnanie, konkurenčné služby Hulu a FuboTV stratili v rovnakom štvrťroku približne 100 000 a 160 000 používateľov.

Spoločnosť Google v júli 2022 informovala, že YouTube TV prekročila hranicu 5 miliónov používateľov, čím sa stala najväčšou službou živého vysielania v USA. Na základe najnovších čísel službe odvtedy teda pribudlo ďalších 1,3 milióna predplatiteľov.

Pôsobivé je, že YouTube TV sa to podarilo dosiahnuť napriek tomu, že mesačný poplatok je dvojnásobný v porovnaní s obdobím pred šiestimi rokmi, keď služba štartovala. Keďže nedávno získala práva na streamovanie nedeľných zápasov americkej Národnej futbalovej ligy, počet jej predplatiteľov by sa mal v najbližších mesiacoch ešte zvýšiť.

Nových predplatiteľov chce služba získať aj ponukovať troch týždňov bezplatného vyskúšania YouTube TV, ktoré ponúka prostredníctvom e-mailu aj niektorým používateľom na Slovensku. Avizuje dostupnosť viac ako sto kanálov so živým prenosom, množstvo obsahu na vyžiadanie a šesť účtov pre jednu domácnosť.

Ide však o omyl, pretože ako sme sa sami presvedčili, ak chcete ponuku využiť, výsledkom je oznámenie o chybe, že sa nachádzate mimo územia USA a YouTube TV je dostupná len tam.

Zdroj: AndroidPolice.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.