Aktuálna situácia bude znamenať sprísnené podmienky pre distribuovanie videí.

YouTube na svojom blogu YouTube Creator Blog uviedol, že sprísňuje podmienky pre publikovanie videí. V skratke to znamená, že viac z nich bude odstránených.

V súvislosti s tým, že Google nechal viac svojich ľudí pracovať z domu a kapacity na vyhodnocovanie videí nestačia, bude o ich legitimite rozhodovať robot.

V prípade porušenia pravidiel pre videá, na ktorých sa umiestňuje reklama, budú pravdepodobne stiahnuté z webu častejšie, ako v minulosti. Ak sa totiž nejaký obsah dostane do sivej zóny a jeho situácia vzhľadom na dodržiavanie podmienok pre publikovanie nebude jasná, s najväčšou pravdepodobnosťou bude video zmazané.

Používatelia sa stále budú môcť odvolať, tu sa postup nemení. Faktom ale zostáva, že vhodnosť obsahu nebude v sporných prípadoch posudzovať človek, ale algoritmy na báze strojového učenia. Google si uvedomuje sťaženú situáciu pre tvorcov.

Chce však zabrániť dezinformačným kampaniam a v konečnom dôsledku chce ochrániť aj inzerentov, ktorí by mohli na mať šírenú reklamu na videu so sporným obsahom.

Zdroj: YouTube Creator Blog

Prečítajte si aj:

Nová funkcia YouTube zmení spôsob, akým počúvate hudbu online

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.