Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Z elektrického SUV KONA Electric sa po dvoch rokoch od uvedenia na trh celosvetovo predalo už viac 100 000 kusov. KONA Electric má výborný dojazd, schopnosť rýchleho nabíjania, bezpečnostné funkcie a vysokú úroveň komfortu, čo viedlo k úspechu v predaji a zisku viacerých významných ocenení. Spoločnosť Hyundai plánuje do roku 2025 predávať 560 000 elektrických vozidiel ročne, a zužitkovať tak globálny úspech modelu KONA Electric.

KONA Electric, celosvetovo úspešný, plne kompaktný elektrický automobil od Hyundai Motor, prekonal hranicu 100 000 predaných kusov. Kumulatívny celosvetový predaj modelu KONA Electric k 30. júnu 2020 dosiahol 103 719 kusov. Vozidlo bolo na trh uvedené v marci 2018. Viac ako tri štvrtiny z celkového počtu sa predalo mimo svojho domáceho trhu, ktorým je Kórea.

KONA Electric získala od svojho uvedenia na trh mnoho významných ocenení za špičkový dojazd, schopnosť rýchleho nabíjania, bezpečnostné funkcie a komfort. V apríli 2020 Kona Electric získala v premiérovej TopGear Electric Awards ocenenie ako najlepšie malé rodinné auto (Best Small Family Car) na základe dosiahnutého výkonu počas 24-hodinového európskeho tripu s dĺžkou 1 600 km. V tom istom roku U.S. News & World Report označil model KONA EV za najlepšie elektrické vozidlo. V roku 2019 WardsAuto zaradil KONA Electric do svojho top 10 zoznamu. V roku 2018 ju Auto Express vymenoval za Dostupné elektrické auto roka. KONA EV bola ocenená aj španielskym denníkom ABC v kategórii Najlepší automobil roka. KONA EV tiež získala titul severoamerické úžitkové vozidlo roka 2019.

Nadviazaním na úspech modelu KONA Electric sa spoločnosť Hyundai Motor zameriava na to, aby sa mobilita s nulovými emisiami stala skutočnosťou a bola významnou súčasťou jej dlhodobej stratégie. Cieľom spoločnosti Hyundai do roku 2025 je, aby predávala 560 000 batériových elektrických vozidiel ročne.

Viac informácií o KONA Electric nájdete na https://www.hyundai.sk/modely/kona-electric.

Hybridná Hyundai Kona 1,6 (VIDEO TOUCHIT)

Značky: