Lepšie fotoaparáty by po novom mali mať všetky iPhony, aj tie základné.

iPhony 14 Pro v septembri minulého roka prišli s nezanedbateľne vylepšeným fotoaparátom, keď už predsa len „papierovo“ nedostatočných 12 Mpx nahradil 48 Mpx hlavný snímač. Ten umožňuje používateľom snímať napríklad 48-megapixelové fotografie ProRAW, ktoré zachovávajú viac detailov v obrazovom súbore pre väčšie možnosti neskorších úprav.

Analytik Jeff Pu, ktorý je známy svojimi často presnými predpoveďami, teraz zverejnil ďalšiu a tá sa týka práve fotoaparátov. Tvrdí, že tieto snímače s väčším rozlíšením dostanú aj dva základné modely iPhone 15. Avšak na druhej strane podľa neho existuje možnosť, že problémy s komponentmi fotoaparátu spôsobia ich neskorší príchod na trh.

Spomínané komponenty majú vraj súvis práve s vrstveným snímačom typu CIS (SMOS Image Sensor). Na základe informácií z dodávateľského reťazca Apple Pu tvrdí, že pri výrobe senzora sú problémy s výťažnosťou, čo by mohlo spôsobiť spozdenia v ich dodávkach na trh. Stále však očakáva, že všetky iPhony budú predstavené tradične v septembri.

Medzi novinkami, ktoré prinesie rad iPhone 15, má byť vylepšený procesor A17 Bionic, pamäť RAM zvýšená na 8 GB či USB-C port, čo je dôsledok legislatívnej direktívy zo strany Európskej únie. Hovorí sa tiež o titánovom ráme Pro modelov či periskopovom objektíve, ktorý by umožnil kontinuálne preostrovanie.

Naopak, polovodičové senzory s haptickou odozvou, ktoré mali nahradiť klasické tlačidlá ovládania hlasitosti, u iPhone 15 napokon pre technické problémy s touto technológiou nebudú.

Zdroj: 9to5mac.com, ilustračné foto

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.