Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Canon, líder v oblasti digitálneho spracovania obrazu, doplní najpredávanejšie veľkoformátové tlačiarne imagePROGRAF MFP 770 a imagePROGRAF MFP 670 o nové skenery L36e a L24e. Výrazne tak zvýši ich efektivitu.

Nové zariadenia sú ideálne pre širokú škálu menších spoločností vrátane napríklad stavebných a subdodávateľských spoločností, projekčných kancelárií, reprografických firiem, vzdelávacích inštitúcií alebo maloobchodných predajcov. Všetkým prináša jednoduchý spôsob priameho kopírovania veľkoformátových predlôh bez toho, aby museli použiť osobný počítač. Inovované modely nahradia najpredávanejšie tlačiarne iPF770 MFP L36 a iPF670 MFP L24 už od septembra tohto roku.

Trh s multifunkčnými zariadeniami v kategórii atramentových veľkoformátových tlačiarní v posledných rokoch rastie a platí to najmä pre oblasť počítačom podporovaného projektovania (CAD, Computer Aided Design). Rastúce nároky na produktivitu pracovísk a potreba skenovať alebo kopírovať výkresy zvyšujú dopytu po kompaktných, ale dostatočne výkonných zariadeniach s jednoduchou obsluhou a vysokou efektivitou. Práve v reakcii na tento trend vyvinul Canon modely iPF770 MFP L36e a iPF670 MFP L24e, ktoré zabezpečujú rýchlu veľkoobjemovú produkciu s konkurencieschopnou cenou. Súčasťou robustného, ​​ale zároveň elegantného dizajnu týchto zariadení je panel skenera s intuitívnym dotykovým displejom. Ten ponúka užívateľsky prívetivé rozhranie umožňujúce rýchle a jednoduché kopírovanie bez predchádzajúcich skúseností.

„V spoločnosti Canon sa neustále snažíme o maximálne porozumenie špecifickým požiadavkám a problémom našich zákazníkov. Zároveň pre nich hľadáme aj efektívne riešenia,“ hovorí Hiroaki Shirakawa, LFP Product Management Manager v spoločnosti Canon Europe. „Skenery L36e a L24e sú ideálne pre menšie spoločnosti nielen vďaka svojim kompaktným rozmerom a nízkej hmotnosti, ale tiež vďaka jednoduchému používaniu. Výsledkom ich spojenia s veľkoformátovými tlačiarňami iPF770 a iPF670 je kvalita a funkčnosť zariadenia dostupná v podobe jedného intuitívne ovládateľného balíčka.“

Medzi ďalšie kľúčové výhody inovovaných tlačiarní patrí vynikajúca farebná konzistencia a presnosť výstupov, ktoré zabezpečuje päťfarebný systém s pigmentovými atramentami s novým farebným spektrom. Obe zariadenia podporujú aj skenovanie do sieťových zložiek a na USB, čím eliminujú potrebu využívať osobný počítač. V režimoch skenovania a kopírovania si navyše užívatelia môžu vyberať medzi náhľadovou a najlepšou kvalitou podľa zamýšľaného výstupu. To platí napríklad pre technické výkresy, veľkoplošné plagáty, ale aj výukové materiály. V prípade úloh vyžadujúcich detailnejšie výstupy, ako napríklad pri počítačoch podporujúcich projektovanie, je možné ľahko nastaviť aj mnoho ďalších konkrétnych parametrov.

Inovované zariadenia sú kompatibilné so softvérom SmartWorks MFP Lite zaisťujúcim pohodlnejšiu prácu. Vďaka softvéru Direct Print & Share je možná aj integrácia s cloudovými službami. Za vyššou produktivitou a jednoduchým spracovaním dát v prepojených kanceláriách stojí aj podpora nepretržitého kopírovania. Vyťažené pracoviská ocenia aj to, že do rovnakej počítačovej siete môžu pripojiť viac multifunkčných zariadení.

Nové multifunkčné zariadenia iPF770 MFP L36e a iPF670 MFP L24e budú v regióne Európy, Stredného východu a Afriky v predaji od septembra 2017.