Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Zamestnanci ŠKODA AUTO Slovensko aktívne podporili Týždeň dobrovoľníctva. V spolupráci s hlavným mestom Bratislava zrealizovali výsadbu stromov na Starohájskej ulici. V rámci týždňa Európskej mobility prišli na bicykloch, kolobežkách a korčuliach

Pokračujeme v tradícií. V rámci Týždňa dobrovoľníctva zamestnanci ŠKODA AUTO SLOVENSKO priložili ruku k dielu a v spolupráci s Magistrátom hlavného mesta Slovenska Bratislavy dnes vysadili stromy na Starohájskej ulici v Petržalke. O pár dní bude alej kompletne dokončená a povedie popri obľúbenej cyklistickej trase pri Dostihovej dráhe. Dobrovoľníci zo ŠKODY navyše prišli na bicykloch, kolobežkách a korčuliach, aby tak aktívne podporili Európsky týždeň mobility.

Značka ŠKODA AUTO Slovensko sa už dlhodobo venuje podpore aktivít, ktoré prispievajú k zlepšeniu kvality života ľudí. Aj preto sa zamestnanci ŠKODA AUTO Slovensko rozhodli aktívne podporiť Týždeň dobrovoľníctva. Dnes spojili sily s Magistrátom hlavného mesta Bratislava a vysadili stromy na Starohájskej ulici v Petržalke. K iniciatíve sa pripojilo takmer 50 dobrovoľníkov zo ŠKODA AUTO Slovensko a okrem výsadby stromov prispeli aj k vyčisteniu priľahlého lesíka. Za pár hodín tak Petržalčanom pripravili milé prekvapenie.

„V dnešnej dobe je dobrovoľníctvo veľmi dôležitou súčasťou komunitného života. A to nielen v oblasti životného prostredia, ale aj v oblasti pomoci sociálne znevýhodneným, vzdelávania, či športu. ŠKODA AUTO Slovensko sa v nich aktívne angažuje a som naozaj hrdý na mojich kolegov, že nás v tomto snažení podporujú aj osobne,“ hovorí Marek Růžička, konateľ spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

Tradícia pokračuje

Zamestnanci ŠKODA AUTO Slovensko sa už tradične zapájajú aj do podpory Týždňa Európskej mobility. Aj preto dnes využili na prepravu bicykle, kolobežky, či kolieskové korčule. Značka ŠKODA má k bicyklom naozaj blízko, jej začiatky sa totiž spájajú práve s výrobou dvojkolesových tátošov a dodnes ich aj vyrába. „My v ŠKODE sme veľkí športoví nadšenci. Pre mnohých z nás sú bicykle prirodzenou súčasťou života. Preto myšlienku Týždňa mobility nepodporujeme len dnes. Je to celoročná záležitosť,“ vysvetľuje Růžička.

Týždeň dobrovoľníctva na Slovensku

Dobré skutky sa nezištne dejú počas tohto týždňa nielen v Petržalke, ale po celom Slovensku. Prebieha totiž Týždeň dobrovoľníctva 2019, v rámci ktorého si môže každý vybrať z množstva dobrovoľníckych aktivít a pomôcť organizáciám na celom Slovensku. Od 16. – 22. septembra sa ľudia môžu zapojiť napríklad do úpravy okolia, tvorivých dielní, stretnutí s klientmi či do rekonštrukcie interiéru. Minulý rok sa do Týždňa dobrovoľníctva na celom Slovensku zapojilo 6129 dobrovoľníkov, ktorí spolu venovali 14 182 hodín práce bez nároku na honorár. Tento rok sa k nim pridalo aj 50 zamestnancov ŠKODA AUTO SLOVENSKO, ktorí sa zapojili do výsadby stromov.

Značky: