Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

 Tradičná britská značka MINI opäť nastavuje štandardy zdieľanej mobility. Prostredníctvom služby MINI Sharing a pridruženej aplikácie MINI Sharing prémiový výrobca ďalej rozvíja svoju priekopnícku rolu v tejto oblasti. Od marca 2021 môžu zákazníci v Nemecku a Holandsku zdieľať svoje MINI a zážitky s MINI so svojou rodinou a priateľmi úplne jednoducho, rýchlo a bez problémov. Pomocou aplikácie je možné rezervovať, odomknúť a zamknúť vozidlo a naštartovať motor. Zdieľanie súkromných vozidiel nebolo nikdy jednoduchšie.

Pohodlné využitie služby MINI Sharing umožňuje aplikácia MINI Sharing. Ihneď po nainštalovaní do mobilného telefónu zákazníka (dostupná pre iOS a Android) je možné pozvať rodinných príslušníkov a priateľov, ktorí majú tiež aplikáciu. Ak chcú priatelia použiť vozidlo v určitom čase, cez aplikáciu pošlú požiadavku majiteľovi. Táto požiadavka sa zobrazí v kalendári aplikácie MINI Sharing a majiteľ ju tu môže prijať a spravovať. Vodič-hosť dostane užitočné informácie o aute, napríklad polohu a dojazd, respektíve úroveň nabitia. Internetové pripojenie potrebuje používateľ iba na začiatku rezervácie. Od tohto momentu komunikuje jeho mobilný telefón s modulom MINI Sharing Module prostredníctvom rozhrania Bluetooth. Výhodou je, že na komunikáciu s vozidlom netreba internetové pripojenie. Službu MINI Sharing tak možno bez problémov využiť v podzemných parkoviskách alebo na miestach so slabým pokrytím.

Služba MINI Sharing bola v roku 2019 úspešne otestovaná a odskúšaná v Madride, kde zaznamenala veľmi pozitívny ohlas, podobne aj neskôr v Barcelone. Po úspešnom ukončení pilotného projektu sa služba zdieľania súkromných vozidiel spustila v októbri 2020 v celom Španielsku. Od marca 2021 je služba spustená na nemeckom a holandskom trhu. Všetky nemecké modely MINI vyrobené od januára 2020 sú už z fabriky vybavené potrebnou technológiou (na požiadanie: 5GE – Flexible Car Sharing Preparation). Potrebný modul MINI Sharing Module ako doplnok dodatočne namontuje ktorýkoľvek servisný partner MINI. Zákazník potom môže službu MINI Sharing využívať okamžite. Poplatok za službu MINI Sharing Service za prvý rok je v Nemecku 360 eur (obdobie jedného roka), plus montáž. Ak sa služba po roku predlžuje, poplatok je 49 eur za rok (platné v marci 2021).

Značky: