Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Chceš skvelú prácu v stabilnom sektore? Tak poď študovať dopravu! Pozývame ťa na podujatie, kde sa dozvieš viac.

Na akcii pod záštitou Ministerstva dopravy Slovenskej republiky „Kam po skončení základnej školy – Študuj dopravu“ sa žiaci a zástupcovia dopravných škôl stretnú v utorok 11. júna v priestoroch Múzea dopravy od 9:00 do 13:00 na Šancovej 1/B v Bratislave. Chýbať nebude ani Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK). Vstup na podujatie je bezplatný. 

Cieľom je zvýšiť záujem žiakov o štúdium na stredných odborných školách a vysokých školách. Na podujatí budú zástupcovia Ministerstva dopravy SR, rezortných stredných odborných škôl a univerzít či zamestnávateľov vrátane železničných spoločností a vybraných regionálnych partnerov.

Žiaci a mládež sa dozvedia, aké odbory v oblasti dopravy môžu študovať na stredných a vysokých školách. Odborníci im tiež poskytnú kariérové poradenstvo s odporúčaním ich ďalšieho študijného smerovania a výberu povolania.

„Sme hrdí, že v našej železničnej spoločnosti, ktorá je Najzamestnávateľom roka 2023 v kategórii Doprava a logistika, venujeme veľkú časť energie mladým ľuďom, ktorí sú budúcnosťou našej firmy. V rámci duálneho vzdelávania získavajú cenné zručnosti a skúsenosti priamo na našich pracoviskách pod vedením skúsených inštruktorov. To im neskôr uľahčí nástup do pracovného života. Ponúkame im tiež štipendijný program. Od začiatku fungovania duálneho vzdelávania v roku 2019 sme študentom vyplatili štipendiá v celkovej hodnote 106 640 eur,“ hovorí Peter Helexa, generálny riaditeľ Železničnej spoločnosti Slovensko.

Železničná spoločnosť Slovensko, Najzamestnávateľ roka 2023 v kategórii Doprava a logistika, je perspektívnym zamestnávateľom vďaka svojej istote a stabilite, ale aj platovým podmienkam, ktoré neustále rastú. Očakávaný priemerný plat v Železničnej spoločnosti Slovensko za rok 2024 je až 2 040 €. Konkrétne u rušňovodičov by to mohlo byť až 2 330 eur.

Prezentácia Železničnej spoločnosti na podujatí Študuj dopravu bude zahŕňať videoprojekciu, tlač vzorových cestovných lístkov a rôzne kreatívne aktivity pre deti. Súčasťou sprievodného programu budú ukážky výkonu povolaní v doprave, dopravné simulátory, dopravná výchova, kvízy a súťaže. Viac informácií o podujatí nájdete na webe podujatia.

Značky: