Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Problémy s parkovaním, nespoľahlivá a preplnená MHD či aktuálne aj stále stúpajúce ceny pohonných hmôt sú dôvodmi, prečo sa na prepravu po meste oplatí popremýšľať nad rôznymi alternatívami.

Medzi ne môžeme smelo zaradiť aj elektrické kolobežky, ktoré sú hneď z viacerých dôvodov výborným spôsobom, ako sa prepravovať po meste. Čomu vďačia za svoju popularitu?

Elektrická kolobežka je dopravným prostriedkom, ktorý získal v uplynulých rokoch značnú popularitu. Len čo sa trochu oteplí, je ich v meste vidno doslova na každom kroku. Využívajú ich nielen „rekreační jazdci“, ale aj ľudia cestujúci za prácou, nákupmi či inými povinnosťami. Navyše, s elektrickou kolobežkou z minisegwaye.sk sa nemusíte obávať ani preplnených mestských ulíc či dopravných kolón. Všetko totiž ľahko obídete a tak sú dojazdové časy v rámci mesta často porovnateľné s autom.

Elektrické kolobežkyZdroj: elements.envato.com

Do práce bicyklom alebo radšej na elektrickej kolobežke?

Pre lepšiu predstavu porovnajme elektrické kolobežky ešte s ďalšími dopravnými prostriedkami, ako sú povedzme skútre, elektrobicykle či bicykle.

Využiť bicykel na prepravu po meste nie je pre každého. Vyžaduje si totiž aj určitú „kondičku“ a zároveň nie je žiadna výhra prísť ráno do práce spotený. Elektrobicykle síce tento problém riešia, avšak sú relatívne drahé, ťažké a horšie sa prenášajú. Ak sa napríklad rozhodnete využiť MHD, elektrickú kolobežku ľahko zložíte a pokojne sa môžete odviezť. A čo skútre? Tie síce stále patria ku koloritu mnohých zahraničných miest, no treba si uvedomiť, že opäť nejde o príliš lacnú alternatívu. Skúter musíte tankovať, platiť poistku a rozhodne s ním nemôžte ísť do pešej zóny.

Možno vás prekvapí, že revírom elektrických kolobežiek nie sú iba mestské ulice. Elektrická koloběžka do terénu je spôsobom, ako si môžete užiť kopec zábavy aj mimo spevnených povrchov a dláždených ulíc mesta. Tento typ elektrokolobežky, ktorý nájdete aj na minisegwaye.cz môžete pokojne prevetrať aj po kopcoch, parkoch a lúkach.