Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vo vedení občianskeho združenia Slovensko.Digital príde k 1.3.2019 k zmene. Na pozícii výkonného riaditeľa nahradí Jána Hargaša doterajší predseda Rady združenia – Gabriel Lachmann. Hargaš naďalej ostáva členom Rady združenia.

Hargaš viedol združenie od jeho založenia v roku 2016. “Za tri roky sme vybudovali stabilnú a rešpektovanú organizáciu, ktorú týmto krokom posúvame do ďalšej etapy jej rozvoja. Podarilo sa nám zastaviť nevýhodné projekty za viac ako 300 miliónov eur, vytrvalo presadzovať zmeny v štátnom IT a v spolupráci s úradmi alebo cez vlastné služby ako Volby.Digital alebo GovBox ukázať, že štátne IT môže fungovať lepšie. Obzvlášť hrdý som na to, že sme vybudovali tím 13 odborníkov a komunitu 40 členov, ktorí sú zárukou ďalšieho rozvoja Slovensko.Digital,” uviedol Hargaš.

Hargaš pokračuje v Slovensko.Digital ako člen Rady, čo je výkonný orgán združenia, a z tejto pozície bude naďalej usmerňovať jeho aktivity. “Cítim, že po troch intenzívnych rokoch som naplnil veľkú časť predsavzatia, ktoré som si pri vzniku Slovensko.Digital dal a približne pred polrokom som prijal toto rozhodnutie, ktoré mi umožní pár mesiacov sa zamerať na vlastný rozvoj a súkromie. Som presvedčený, že tento krok bude správnym impulzom pre mňa osobne aj pre naše združenie,” uviedol Hargaš.

Nový výkonný riaditeľ Gabriel Lachmann je jedným zo zakladateľov Slovensko.Digital, členom jeho Rady a od júla 2017 jej predsedom. “Jano Hargaš previedol občianske združenie Slovensko.Digital z bodu rôznorodej vízie zakladateľov k profesionálne fungujúcemu združeniu zastupujúcemu záujmy občanov, verejnej správy a svojich členov. Organizácia je v dobrej kondícii, má jasnú víziu do budúcnosti a je vo vyrovnanom ekonomickom stave. Touto cestou by som sa rád poďakoval Janovi za inšpiratívne tri roky, ktoré sme spolu prežili, a skvelo odvedenú prácu pre združenie. Rovnako sa teším na budúcu spoluprácu v rámci Rady združenia,” uviedol Lachmann. Združenie sa v budúcnosti plánuje zamerať na viaceré kľúčové témy:

  •  kvalitu a prínos digitálnych služieb občanom, ktoré budú definované v predmetoch novej vlny obstarávaní;
  •  podporu využívania existujúcich digitálnych služieb v rámci projektu Návody.Digital;
  •  rozvoj členského a komunitného programu, v rámci ktorého plánuje zapojiť desiatky dobrovoľníkov a zamestnancov partnerov do aktivít občianskeho združenia, a
  •  rozšírenie projektu Red Flags na oblasť obstarávaní a prevádzky systémov a zapojiť nové kapacity do oblasti investigatívy a zlepšovania podnikateľského prostredia v Slovenskom IT.