Takéto akvizície sa cenia.

Samsung je skutočným gigantom, ktorý neponúka iba hardvérové, ale aj softvérové riešenia prepájajúce moderné technológie s bežným životom. Okrem toho, že Samsung sa vo väčšine prípadov vníma ako výrobcu domácich spotrebičov a smartfónov, tak táto spoločnosť vlastní aj množstvo ďalších spoločností a divízií. Tie sa venujú rôznym oblastiam, avšak medzi najznámejšie určite patrí Harman. Práve táto spoločnosť sa špecializuje na audio, pričom v jej portfóliu sa nachádzajú viaceré známe značky, ako napríklad Harman Kardon, JBL alebo AKG.

Roon digitálna hudobná platformaZdroj: Roon
Digitálna hudobná platforma Roon

Samsung na svojej stránke informoval, že značka HARMAN dokončila akvizíciu platformy Roon, ktorá slúži na správu a streamovanie hudby. Platforma funguje ako hudobný prehrávač, keďže spája všetku hudbu a poskytuje aj ďalšie užitočné informácie. Ponúka funkcie, ako je rozhranie pre používateľov na prehliadanie a vyhľadávanie hudby, podporu pre širokú škálu zvukového hardvéru a podporu pre hlavné operačné systémy vrátane Nucleus. 

Spoločnosť Harman však potvrdila, že Roon bude fungovať ako samostatná jednotka v rámci spoločnosti Harman, a zachová si svoj existujúci tím. Pre Roon je však dôležité, že HARMAN si “nekúpil” exkluzivitu, čiže bude aj naďalej spolupracovať s existujúcimi partnermi a zákazníkmi. 

Nová stratégia spoločnosti Harman už zahŕňa spoluprácu s viac ako 160 ďalšími audio značkami s cieľom dodať zvuk do viac ako 1000 vysokovýkonných zariadení. 

Zdroj: Samsung

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.