Google oficiálne potvrdil niekoľko nových navigačných aplikácií pre Android Auto.

Sprístupnenie aplikácií tretích strán je správny krok. Google síce tieto plány predstavil už začiatkom tohto roka, ale až v súčasnosti začal spolupracovať s vývojármi softvéru na zavedení nových aplikácií. Konečne tak dostávame potvrdenie troch zaujímavých alternatív v štádiu testovania, a to vďaka oficiálnemu príspevku Googlu.

V prvom rade je to T Map, navigačná aplikácia, ktorá má slúžiť ako alternatíva k Mapám Google. Momentálne sa nachádza v beta testovaní Android Auto. T Map je aplikácia vyvinutá juhokórejským operátorom SK Telecom. Ďalšou navigačnou aplikáciou je 2GIS, nástroj, ktorý umožní nájsť konkrétnu adresu bez potreby internetového pripojenia. Podpora 3D máp je už pre takmer 200 miest.

PlugShare, aplikácia pre elektromobily, ktorá tiež pred niekoľkými týždňami potichu vstúpila do fázy beta. PlugShare sa momentálne testuje za pomoci obmedzeného počtu používateľov a opäť nepoznáme presný termín vydania finálnej verzie.

Okrem aplikácií T Map, 2GIS a PlugShare aj Sygic pracuje na vlastnej verzii navigačnej aplikácie pre Android Auto. Nedávno vydanú beta verziu sme vyskúšali aj u nás v redakcii.

Počet aplikácií tretích strán by sa mal v Android Auto počas najbližších mesiacov zvýšiť.

Beta verzia navigácie Sygic je najnovšie dostupná v Android Auto

Zdroj: AutoEvolution

Prečítajte si aj:

Android Auto: Ako používať túto aplikáciu aj so staršími smartfónmi?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.