Eve V má byť prvým notebookom v histórii vytvoreným priamo používateľmi. Sľubuje atraktívny škandinávsky dizajn v kombinácii so špičkovým hardvérom a bezkonkurenčnou cenou. 

Fínska technologická spoločnosť Eve Tech sa odhodlala k zaujmavému kroku. Rozhodla sa, že dovolí samotným používateľom podielať sa na vzniku konvertibilného notebooku 2v1 (tablet s pripojiteľnou klávesnicou). Pre tento účel zverejnila svoj ambiciózny projekt na obľúbenom crowdfundingovom portáli Indiegogo s cieľom vyzbierať 75 tisíc dolárov ako nevyhnutnú vstupnú investíciu pre zahájenie výroby. Cieľ sa podarilo splniť expresne rýchlo, keďže túto sumu budúci investori presiahli v priebehu necelej hodiny od zahájenia predpredaja. K dnešnému dňu je už od viac ako 700 podporovateľov vyzbieraných takmer 600 tisíc dolárov, čo znamená, že projekt sa dostane aj do fázy realizácie a na novinku sa môžeme tešiť údajne už v prvej polovici budúceho roka.

evev1_nowat

EVE V má prísť na trh v troch rôznych prevedeniach, ktoré sa budú odlišovať najmä použitým procesorom. Orientačné ceny vrátane poštovného na Slovensko vyjdu približne na:

  • Eve V core m3 = 770 eur
  • Eve V core i5 = 1 000 eur
  • Eve V core i7 = 1 400 eur

evev2_nowat

Eve V by mal dostať odolné hliníkové telo, ktorého dizajn sa veľmi podobá úspešnému Surface Pro. Pripojiteľná klávesnica a stojan na tablet umiestnený v jeho zadnej časti sú naozaj na nerozoznanie od konkurenčného produktu Microsoftu. Aj uhlopriečka displeja i jeho rozlíšenie (12,3″, respektíve 2736 × 1824) sú totožné. Odlišovať sa však Eve V bude práve výkonnejším hardvérom a nižšou cenou. Prostredníctvom svojho oficiálneho webu navyše fínsky výrobca umožňuje budúcim majiteľom svojho produktu hlasovať o použitých funkciách a kľúčových parametroch, ktoré bude konvertibilné zariadenie obsahovať. Pokiaľ vás novinka zaujala, môžete si ju zarezervovať už dnes priamo na webe Indiegogo.