Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) pristupuje k ďalším opatreniam v súvislosti so šírením koronavírusu.

Od 20. 3. 2020 až do odvolania sa ruší výdaj všetkých rezervácií na sedenie (miesteniek), vrátane miest pre bicykle a batožiny, a to do všetkých vlakov v rámci vnútroštátnej diaľkovej osobnej dopravy. Pri nákupe cez internet alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie Ideme vlakom bude systém zákazníkovi ponúkať už iba možnosť zvoliť si lístok bez miestenky.

Predané rezervácie je možné vrátiť v zmysle Prepravného poriadku ZSSK.

Národný dopravca k tomuto kroku pristupuje z dôvodu výrazného zníženia dopytu po doprave s cieľom umožniť zákazníkom vo vlaku vybrať si vhodné miesto na sedenie individuálne.

Výdaj lôžkových a ležadlových lístkov do vlakov vo vnútroštátnej preprave bude možný na tieto vlaky:

  • R 800/801 (vozeň č. 8),
  • R 614/615 (vozeň č. 6, 7), ležadlový vozeň č. 4 bude radený len v prípade potreby.

Zároveň vo vozňoch 1. vozňovej triedy nebude zabezpečovaná distribúcia novín.

„Všetkých cestujúcich prosím, aby boli pri využívaní našich služieb trpezliví, pokojní a používali rúška na tvár pri kúpe lístkov pri pokladnici i počas celej cesty vlakom. Je to povinné,“ upozorňuje predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK Filip Hlubocký. „A ešte jedna prosba, z ktorej mi je veľmi smutno: ak nemusíte, radšej necestujte. Využívajte hromadnú dopravu len ako prostriedok na prepravu do práce či k lekárovi. Nech sa čím skôr dajú veci do normálu a my vás budeme môcť prepravovať so všetkým komfortom,“ dodáva Filip Hlubocký.

Tak ako doteraz, naši cestujúci si aj naďalej môžu lístky zaobstarať viacerými spôsobmi, vzhľadom na spoločenskú situáciu však momentálne odporúčame najmä predaj lístkov cez mobilnú aplikáciu Ideme vlakom či responzívny e-shop ZSSK. K dispozícii sú, samozrejme, aj naše osobné pokladnice na celom území Slovenskej republiky. Predajné miesta ZSSK vo vašom okolí aj s otváracími hodinami si môžete overiť tu à https://www.zssk.sk/otvaracie-hodiny/.

Bezkontaktné predajné kanály ZSSK:

Národný dopravca v ostatných dňoch zrealizoval viacero krokov v súvislosti so šírením koronavírusu:

Navyše od 16. 3. 2020 sme:

Všetky informácie ZSSK pravidelne zverejňuje a aktualizuje na à https://www.zssk.sk/slusnevlakom/koronavirus.