Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) získala prvenstvo v prestížnej ankete spoločnosti Profesia Najzamestnávateľ roka 2023 v kategórii Doprava a logistika. Národný dopravca prvé miesto v tejto kategórii získal po prvýkrát. Na slávnostnom galavečere, ktorý sa konal vo štvrtok 25. januára v bratislavskej Starej tržnici, si ocenenie prevzali zástupcovia Odboru riadenia ľudských zdrojov ZSSK.

„Sme veľmi hrdí na ocenenie Najzamestnávateľ roka 2023, ktoré reflektuje našu pozíciu lídra v sektore dopravy a logistiky na Slovensku. Toto vyznamenanie je výsledkom neochvejnej snahy a odhodlania celého nášho tímu. V tomto momente je pre nás kľúčové nielen oslavovať tento úspech, ale aj aktívne hľadať nových kolegov, konkrétne rušňovodičov a elektromechanikov, ktorí sa pridajú k nášmu tímu a budú s nami napĺňať poslanie osobnej železničnej dopravy. V ZSSK budú vždy ľudia na prvom mieste,“ uviedol Peter Helexa, generálny riaditeľ Železničnej spoločnosti Slovensko.

Veľká vďaka za ocenenie 1. miestom v ankete Najzamestnávateľ patrí aj všetkým zamestnancom Železničnej spoločnosti Slovensko za ich hlas a každodennú skvelo odvedenú prácu na železnici.

V kategórii Doprava a logistika o umiestnenie zabojovalo 24 účastníkov. Na druhom mieste skončila Národná diaľničná spoločnosť (NDS) a na treťom prepravná spoločnosť Packeta. Po minuloročnom 2. mieste v kategórii Doprava a logistika, tak národný dopravca pokračuje v budovaní značky a dobre nastavenej stratégií ako prilákať nových zamestnancov a udržať si súčasných kolegov vďaka širokej škále pracovných výhod a istote zamestnania.

ZSSK je známa svojím stabilným pracovným prostredím, konkurencieschopnými platmi, benefitmi a možnosťami ďalšieho vzdelávania. Najobľúbenejším benefitom je možnosť cestovať vlakmi spoločnosti takmer bezplatne v rámci Slovenska a Česka a po roku výhodnejšie aj vlakmi v zahraničí. Spoločnosť sa tiež zameriava na rozvoj svojich zamestnancov a podporu ich kariérneho rastu. Rovnako si vychováva vlastných zamestnancov prostredníctvom duálneho vzdelávania.

Dôvody úspechu ZSSK v ankete Najzamestnávateľ roka 2023:

  • Stabilné pracovné prostredie: Národný dopravca je stabilná spoločnosť s dlhoročnou tradíciou, ktorá ponúka istotu zamestnania.
  • Konkurencieschopné platy: ZSSK ponúka plat nad slovenským priemerom, pričom napríklad  „priemerný“ rušňovodič tu zarobí viac ako 2 000 eur.
  • Zaujímavé benefity: Spoločnosť má benefity ako napríklad takmer bezplatné cestovanie vlakmi po Slovensku, príspevok na stravu, príspevok na dôchodkové sporenie a ďalšie.
  • Rozvoj zamestnancov a podpora ich kariérneho rastu: ZSSK ponúka rôzne možnosti kariérneho rastu a možnosť získať nové zručnosti a vedomosti.

Práca na železnici má zmysel. Ak chcete byť súčasťou najzamestnávateľa a mať všetky tieto benefity aj vy, čaká na vás jedno z voľných pracovných miest ZSSK – Voľné miesta | ZSSK.

Anketu Najzamestnávateľ spoločnosť Profesia udelila už dvanásty rok. Jej cieľom je priniesť reálny pohľad uchádzačov i potenciálnych zamestnancov na Slovensku na to, ako vnímajú firmy, ich benefity a imidž. Jednoducho zverejniť rebríček zamestnávateľov, ktorí dokážu ľudí na Slovensku osloviť svojím prístupom k zamestnancom a prostredím, ktoré pre svojich ľudí vytvárajú.

Značky: