Operačný systém

BB si zakladá na tom, že je to najbezpečnejší telefón s Androidom. Má špeciálne chránený režim už počas bootovania tak, aby sa nedal telefón zneužiť ešte pred zavedením všetkých ochranných prvkov.

Rozhranie systému je len mierne upravený Android. Hoci úpravy sú veľmi praktické. Podporuje napríklad zobrazovanie widgetov v plávajúcich oknách. Pod každou aplikáciou, ktorá podporuje widgety, sú tri bodky. Stačí z nej prstom potiahnuť po displeji dohora a zobrazí sa widget, ktorý ste si pri prvom takomto potiahnutí nastavili. Toto sme ale nakoniec vypli, widgety akosi vôbec nepoužívame a radšej rovnako zapnete aplikáciu.

BB šifruje úložný priestor v telefóne štandardne a táto funkcia sa nedá vypnúť, to platí potom aj pre pamäťové karty. Tá naša bol zapojená v režime rozšírenia internej pamäti a tvárila sa ako interné úložisko aj pre inštaláciu aplikácií. Na toto ale odporúčame rýchlu kartu. Keď sme do telefónu vložili na tento účel obyčajnú 32 GB kartu Class 10, upozornil nás na problémy. Dá sa použiť, ale nakoniec sme vybrali spomínanú kartu SanDisk radu A1, aby sme si nakoniec nespomalili systém pomalou kartou.

Prostredie operačného systému sa nám páčilo. Je rýchle a prehľadné, nepotrebujeme tu príliš veľa hlúpostí. Nakoniec ale sú to aplikácie, ktoré systém vylepšujú. BlackBerry pridalo väčšinu podstatných aplikácií na organizovanie času a zabezpečenie. Máte tu legendárny Hub. To je aplikácia združujúca množstvo aplikácií pod jednu strechu. Vidíte tu pod sebou hovory, SMS, emaily z rôznych účtov atď. Naozaj dobrá a vec a funguje bez problémov.

Obsah recenzie

  1. Konštrukcia a vyhotovenie
  2. Klávesnica
  3. Výkon, spotreba a parametre
  4. Operačný systém
  5. Fotografovanie
  6. Verdikt

1 2 3 4 5 6 7

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.