Výkon, spotreba a parametre

No dobre, tak klávesnica bola niečo, čo je tu neskutočne špičkové. Výkon už tak ohurujúci nie je. To priznávame bez okolkov. Neznamená to ale, že sa s telefónom nedá pracovať. Naopak, stíha tak akurát, občas mu dáte sekundu navyše a idete ďalej. Raz za pár dní sme ho reštartovali a to mu očividne pomohlo.

Keďže je tu procesor Snapdragon 625 s ôsmimi jadrami na frekvencii 2 GHz, zvládne veky náročné aplikácie a hry. Jediný problém je vtedy, keď chcete od telefónu veľmi rýchle prepínanie medzi náročnými aplikáciami, napríklad prehliadačom, hrou a Facebookom. Vtedy jednoducho sekundu-dve trvá, kým sa zobrazí multitaskingové menu a vy sa môžete prepnúť. Inak je prepínanie okamžité. Nechcem, aby ste nadobudli dojem, že toto je pomalý a technologicky starý telefón. Dá sa s ním naozaj normálne pracovať.

Máte tu 3 GB RAM a to naozaj postačuje, hoci dnes dávajú výrobcovia aj 6 GB. No čím viac tým lepšie, ale nie je to nevyhnutnosť. Kapacita úložiska je 32 GB a to sme rozšírili o 128 GB super microSD kartu. Použili sme SanDisk Extreme Pro A1 a v telefóne sa dá použiť karta až do kapacity 2 TB.

Telefón nemá síce najvyšší výkon spomedzi vlajkových lodí na trhu, ale má veľmi dobré riadenie spotreby. Vydrží vám celý pracovný deň s tým, že sa s ním stále hráte a niečo robíte. Neraz si poviete, že je zbytočné ho nabíjať v noci, keď máte ešte 40% batérie a tak si ho nabijete až v práci. Navyše s režimom QuickCharge 3.0 ho nabijete na 50% za menej ako 40 minút.

Pri nabíjaní sa dá zvoliť aj režim Boost Mode, ktorý optimalizuje aplikácie pri vypnutom displeji a telefón sa bude nabíjať rýchlejšie. Výrobca zašiel až tak ďaleko, že umožnil automatické vytvorenie udalostí v tomto režime. Teda, aktivuje sa automaticky a vypne sa po určitom čase nabíjania alebo po dosiahnutí vami definovaného percenta nabitia. Podľa udalosti, ktorá nastane skôr.

Benchmarky

Obsah recenzie

  1. Konštrukcia a vyhotovenie
  2. Klávesnica
  3. Výkon, spotreba a parametre
  4. Operačný systém
  5. Fotografovanie
  6. Verdikt

1 2 3 4 5 6 7

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.