Verdikt

BlackBerry KEYone je špičkový telefón. Je to zároveň to najlepšie, čo má tento výrobca v ponuke. Telefón nie je najvýkonnejší a je tu množstvo rýchlejších telefónov. To nám ale v praxi neprekážalo. Až na mierne výpadky SMS išlo o spoľahlivý telefón. Vďaka hardvérovej klávesnici sme s ním vybavili viac ako na softvérovej. Skrátka, lepšie sa používala a ten pocit z ozajstného dotyku bol naozaj lepší.

Chválime aj spracovanie. Na dnešné pomery je unikátne a konečne je tu niekto, kto sa neopakuje po ostatných. Vďaka tomu sa telefón nešmýka na žiadnom povrchu, dobre sa drží v ruke a celkovo je praktický.

Niekomu sa môže zdať 4,5“ malá. No pravda, tablet ako phablet to nie je. Zoberte si však, že si nikdy neprekryjete plochu displeja virtuálnou klávesnicou. Či už píšete v Google Keep, vo Worde alebo Evernote prípadne emaily, vždy máte k dispozícii plnú plochu displeja. A toto iné telefóny nemajú a nám sa veľmi páčilo.

Prekážalo nám

KEYone nie je dokonalý telefón a my sa teraz pozrieme na to, čo nám prekážalo. Výkonovo mohol byť trochu silnejší, najmä začiatky s ním po prechode z telefónu Honor 8 Pro boli mierne ťažšie. Ale o pár dní sme si na telefón zvykli a nepripadal nám až tak pomalý.

Všimli sme ale, že nám mizli SMS no viac MMS. Nebolo to pravidlo a skôr išlo o nejakú nekompatibilitu aplikácie Správy alebo Textra. Otvorili sme MMS a keď sme aplikáciu zavreli a prepli sa k nej späť nevideli sme buď obrázky alebo komplet všetky správy od daného príjemca, vlastne akoby tam ani neboli. S aplikáciou chompSMS to už bolo stabilné.

Druhou vecou je, že sa občas zasekol displej a ovládacie prvky sa občas tak mierne roztriasli, ako by ste chceli potiahnuť roletové menu zvrchu ale nešlo to. Pomohlo zapnutie a vypnutie displeja. Toto sa stalo tak raz za tri dni, no dlho sme to na Androidových telefónoch nevideli.

Na internete sa objavili správy o tom, že používateľom vypadával z konštrukcie displej. Počas intenzívneho takmer mesačného používania telefónu sa nám nič také nestalo. Výrobca ale hovorí o tom, že vymenil typ lepidla a toto by sa už nemalo stávať.

Páčilo sa nám

  • Pevná hliníková konštrukcia
  • Pogumovaná zadná strana
  • 4,5“ displej s pomerom 3:2
  • Hardvérová klávesnica BlackBerry je stále unikát
  • Nadštandardne zabezpečený Android
  • Notifikačná dióda

Nepáčilo sa nám

  • Mohol by byť výkonnejší
  • Problémy s SMS a MMS
  • Sporadicky sa zasekne displej, pomôže vypnúť a zapnúť displej

Cena: 629 EUR

Zapožičal: BlackBerry

Obsah recenzie

  1. Konštrukcia a vyhotovenie
  2. Klávesnica
  3. Výkon, spotreba a parametre
  4. Operačný systém
  5. Fotografovanie
  6. Verdikt

1 2 3 4 5 6 7

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.