Používatelia Androidu si tak môžu písať s priateľmi, ktorí majú iPhony. Má to však háčik.

Vývojár Roman Scott, ktorý má ešte len 16 rokov, vyvinul bezplatnú aplikáciu weMessage, ktorá umožní majiteľov smartfónov s operačným systémom Android písať si s priateľmi, ktorí vlastnia iPhony cez iMessage.

Aplikácia weMessage prináša pokročilé šifrovanie a podporu skupinových konverzácií. Dokáže však posielať aj prílohy, pracovať so smajlíkmi, umožní blokovanie kontaktov a mnoho ďalšieho, čo nepodporuje ani samotný iMessage.

Celé to má však jeden háčik. Apple totiž oficiálne nepodporuje Android a ani akýkoľvek iný operačný systém, okrem tých svojich. Ak nechcel teda Scott spraviť aplikáciu, ktorú mu Apple do pár hodín zablokuje, tak musel vymyslieť spôsob komunikácie, ktorá je v súlade s pravidlami Apple a legislatívou. Scott tak vytvoril serverovú aplikáciu, ktorú je nutné nainštalovať na zariadenie s operačným systémom macOS, ktorá následne vytvára premostenie. Keď ju však používateľ nainštaluje, tak všetko funguje bez najmenších problémov.

Aplikáciu weMessage je možné si bezplatne stiahnuť z obchodu Google Play. Serverová aplikácia pre macOS je dostupná na stránke projektu.

App Store

Zdroj: CultOfMac

Značky: