Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Strojové učenie a umelá inteligencia sa v roku 2023 bezpochyby zaradili medzi technológie, ktoré získali množstvo pozornosti a zmenili spôsob práce miliónom ľuďom po celom svete. AI si svoje využitie nachádza aj v realitách, predstavíme vám 5 konkrétnych spôsobov, ako nástroje využívajúce umelú inteligenciu menia kúpu a predaj nehnuteľností.

Nástroje využívajúce AI a strojové učenie pribúdajú ako huby po daždi a vybrať si nemusí byť vždy jednoduché. V mnohých odvetviach môžeme vďaka nim hovoriť o revolúcii, pretože mnohé procesy urýchľujú a tým menej kreatívnym výrazne pomôžu pri tvorbe. Nástroje s prvkami AI pritom pomôžu nielen každému, kto sa rozhodol predaj nehnuteľnosti vziať do vlastných rúk, ale aj realitným maklérom, ktorým dokážu ušetriť množstvo času napríklad s prípravou inzerátov.

Inzeráty s pútavejším textom

Lámete si hlavu nad tým, ako napísať pútavý inzerát? Už nemusíte! Pomôže vám s tým pomôže umelá inteligencia. Vyskúšajte neplatenú verziu ChatGPT a čo najkonkrétnejšie opíšte svoje predstavy. Naraziť však môžete aj na rôzne ďalšie nástroje určené na generovanie textu, ktoré sú síce spoplatnené, no obsahujú rôzne šablóny, vďaka ktorým bude výsledok ešte lepší.

Lepší odhad ceny

Nástroje využívajúce umelú inteligenciu vám pomôžu aj so stanovením tej správnej ceny. Nielenže sa môžete opýtať na faktory, ktoré ju ovplyvňujú, ale aj na cenové prognózy v konkrétnej lokalite. Nemusíme ani zdôrazňovať, že práve vhodne stanovená cena je určujúcim faktorom toho, ako dlho budete nehnuteľnosť predávať. 

Predaj nehnuteľnostiZdroj: elements.envato.com

Tvorba jednoduchého prezentačného videa

Jedným z nástrojov využívajúcich umelú inteligenciu je aj Synthesia určený na tvorbu jednoduchých videí. Svoje inzeráty tak môžete ľahko vylepšiť o prezentačné video, prípadne na svoje webové stránky takto ľahko vytvoríte informačný obsah zameraný prakticky na akúkoľvek tému, hoci aj bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci.

Zariadenie miestností na pár kliknutí

Sme presvedčení, že tak ako rade firiem z realitného odvetvia pomáha ekonomický systém Pohoda, tak dokážu byť veľmi nápomocné aj nástroje schopné generovať, prípadne upravovať fotografie. Netrvalo dlho a na trhu sa začali objavovať špeciálne AI nástroje na virtuálny staging. Ako to funguje? Stačí nahrať fotografie prázdnych miestností a nástroj vám vygeneruje konkrétne tipy, ako by mohli byť zariadené.

Odstraňovanie predmetov z fotografií

AI generujúca obrázky má ale potenciál aj v ďalšom smere. Nemusíte už tráviť drahocenný čas retušovaním fotografií, stačí použiť online nástroj Cleanup Pictures, prípadne si nájsť niektorú z alternatív a odstrániť nežiaduce predmety z fotografií doslova v priebehu pár minút.