Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Rozhodli ste sa pre prácu alebo podnikanie v Nemecku? Vyberte si dobrého partnera zo Slovenska pre komunikáciu s nemeckými daňovými i sociálnymi úradmi. Spoznajte 5 hlavných výhod spolupráce s odbornou spoločnosťou a majte vaše papiere pod palcom.

1. Vysoká odbornosť a profesionalita

Podnikáte v Nemecku? Vyslali vás za prácou do Nemecka?

Či ide o krátkodobý alebo dlhodobý pracovný pobyt, spoľahnite sa pri riešení daňových a účtovných vecí na kompletný servis, vysokú odbornosť a profesionalitu.

2. Viac služieb na jednom mieste

Potrebujete oslobodenie od stavebnej dane – Freistellung? Prišla vám z daňového úradu výzva na podanie daňového priznania – Erinnerung? Chcete si zistiť nárok na vrátenie daní z Nemecka alebo prídavky na deti?

Spoločnosť, ktorá sa zaoberá nemeckým ekonomickým a sociálnym poradenstvom, vám so všetkým poradí alebo to vyrieši za vás (po zaslaní vstupných informácií a vyplnení žiadosti).

3. Pomocou mobilu a z pohodlia domova

Jednoducho, ľahko a rýchlo zašlete registračný formulár, neskôr žiadosť a všetky dôležité prílohy pre vybavenie daňového priznania, Freistellung-u, prídavkov na deti, nemeckého daňové čísla či elektronického podpisu (ELSTER) z vášho telefónu, napríklad pri popíjaní vašej obľúbenej kávy vo vlastnej obývačke.

Zistili ste, že nemáte niektoré nevyhnutné dokumenty pre zaslanie žiadostí? Opäť to zverte profesionálom z praxe, ktorí vám ich zabezpečia.

Daňové poradenstvoZdroj: elements.envato.com
Daňové poradenstvo

4. V každej fáze podnikania

Možno sa do Nemecka za prácou len chystáte, možno už podnikáte niekoľko rokov a možno sa vaše pôsobenie v Nemecku končí.

Nezáleží, v ktorej fáze sa nachádzate. Dôležité je, aby ste zariadili všetky zákonom stanovené náležitosti a získali peniaze, na ktoré máte legálny nárok, pohodlne a bez zbytočných stresov.

Tak napríklad vaše pridelené Steuernummer zostáva platné, aj keď ste už naspäť na Slovensku. Aby ste predišli možným komplikáciám, obráťte sa na konzultanta a spoločne zariadite jeho zrušenie.

5. Vysoko cenená platená služba

Daňový a sociálny systém v Nemecku má rôzne špecifiká a podmienky, ktoré môžu pre zahraničného podnikateľa znamenať nadmerné starosti.

Skúsenosti s rôznymi typmi daňových priznaní, aktívne prepájanie nemeckého a slovenského daňového systému a riešenie špecifických životných situácií podnikateľov a zamestnancov zo Slovenska zabezpečujú vysokú odbornú úroveň a individuálny prístup ku každej požiadavke klienta.

Vysokú kvalitu poskytovaného poradenstva zohľadňujú ceny služieb. Referencie mnohých klientov však hovoria o vysokej konečnej spokojnosti.

Dokonca vám pomôžu aj pri vysokej urgencii vášho problému či vyhrotenej situácii s hroziacou exekúciou.

Venujte sa vlastnému podnikaniu a nemeckú administratívu prenechajte na odborníkov s dlhoročnými skúsenosťami. Ak podnikáte v zahraničí, tieto služby jednoducho potrebujete – a náležite oceníte.

TJ LegalZdroj: TJ Legal
TJ Legal

Značky: