Je to pravdepodobne posledná aktualizácia pred príchodom verzie iOS 11.

Apple zverejnil aktualizáciu na verziu iOS 10.3.3, ktorá má relatívne malú veľkosť (v závislosti od zariadenia od 85 MB do 140 MB), avšak odstraňuje zraniteľnosť niektorých iPhonov. Hack s názvom Broadpwn totiž využíva chybu v zabezpečení Wi-Fi čipov spoločnosti Broadcom. Konkrétne ide o modely BCM 4354, 4358 a 4359, ktoré nájdete vo väčšine iPhonov. Niektoré iPhony 7 a 7 Plus už obsahujú čipy od Intelu.

Broadpwn umožňuje útočníkom získať vďaka zraniteľnosti v spomenutých čipoch kompletnú kontrolu nad zariadením prostredníctvom lokálnej Wi-Fi siete. Ideálnym priestorom na útoky tohto typu teda môžu byť rôzne verejné hotspoty. Aktualizácia na iOS 10.3.3 túto zraniteľnosť odstraňuje, takže jej inštaláciu odporúčame. Problémom však ostáva, že niektoré staršie iPhony (4S, 4 a 3GS) taktiež využívajú zraniteľné čipy spoločnosti Broadcom, avšak v tomto prípade si aktualizáciu nestiahnete, lebo nie je so starými iPhonmi kompatibilná.

Zraniteľnosť Wi-Fi čipov sa netýka iba iPhonov, ale aj zariadení s Androidom. Google bezpečnostnú opravu už vydal, teraz ju musia výrobcovia tretích strán zakomponovať a sprístupniť pre svoje zariadenia.

Zdroj: Forbes

Prečítajte si aj:

iOS 10.3 – aktualizácia, ktorá prináša nový súborový systém APFS

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit