Na Donovaloch sa uskutočnil druhý ročník podujatia Víťazná hra polygrafov. Boli sme sa pozrieť na novinky v oblasti tlače a musíme konštatovať, že sme boli milo prekvapení. Slovenská polygrafia drží svetové trendy.  Niektoré z prezentovaných noviniek vám ukážeme.

Atraktívnosť podujatia určeného pre profesionálnych tlačiarov, grafikov a dizajnérov spočívala v spojení najlepších polygrafických značiek na trhu. Na vlastné oči sme mohli vidieť viac ako 10 polygrafických technológií. Od samotnej tlače až po finálne spracovanie a dokončenie. Program dvojdňovej akcie bol nabitý praktickými ukážkami z praxe.

Zaujali nás ručne vyrábané čokoládové produkty rodinnej firmy Chocolate Patrik z pravej belgickej čokolády. Tajomstvo ich úspechu spočíva personifikácii jednotlivých produktov. Firma na mieru potláča čokoládu ako aj samotný obal do ktorého je čokoláda zabalená.  Prostredníctvom novinky, ktorá bola prezentovaná aj na tomto podujatí, spoločnosť využíva 3D lakovanie alebo zlatenie na vytvorenie pôsobivých a luxusných obalov. Na mieru robené čokolády ako aj obaly si k tomu vyrábajú vo vlastnej réžii priamo vo firme. Nie sú tak odkázaní na externých dodávateľov. Sme živým príkladom spojenia prvotriednej čokolády, luxusných obalov a kvalitnej tlače. Kvalitný produkt si totiž vyžaduje luxusný obal a prevedenie. A to dokážu práve novinky, ktoré boli prezentované na Víťaznej hre polygrafov, konštatuje Jakub Hronec, art  director spoločnosti Chocolate Patrik.

Bonboniéry na mieru sú potláčané na novinke JetVarnish 3DS + iFoil. Ide o najväčší ťahák spoločnosti Konica Minolta na druhom ročníku Víťaznej hre polygrafov. Na vlastné oči sme videli jej výnimočné vlastnosti. A to komplexné služby parciálneho 3D lakovania pomocou UV atramentových hláv a následného zlatenia. Našim cieľom bolo ukázať, že kreatívna tlač dnes ponúka neobmedzené možnosti a je dostupná pre veľké ako aj malé zákazky, objasňuje Štefan Peľo, produktový manažér Konica Minolta Slovakia. Novinka z dielne Konica Minolta totiž otvára možnosť tvorby neobmedzeného množstva rôznorodých úloh v rámci jednej produkcie bez zastavenia

Na podujatí sa nám páčilo, že ku každému zariadeniu boli k dispozícii odborníci, ktorí vysvetlili a ukázali všetky prednosti danej novinky. Medzi účastníkmi  samozrejme boli viacerí profesionálni tlačiari.  Sme menšia tlačiareň, ale súčasne trendy sú pre nás veľmi dôležité. Do budúcna uvažujeme o výmene zariadení za nové. Je veľmi praktické stretnúť nové tlačové zariadenia, dokončovacie technológie a samotných odborníkov na jednom mieste. Súčasne ak sa máme rozhodnúť pre nové technológie, musíme aj na vlastné oči vidieť, čo všetko nové zariadenia a technológie dokážu či sú vhodné aj pre nás a našich zákazníkov a najmä čo prinesú nášmu podnikaniu, konštatuje Vladimír Brummer, konateľ spoločnosti Tlačiareň Brummer.

Spoluorganizátorom podujatia Víťazná hra polygrafov bola spoločnosť Grafitec Slovakia Group, ktorá predstavila komplexné riešenia pre press a postpress. Návštevníci mohli vidieť   dokončovacie stroje od japonskej firmy Horizon, technológie od nemeckého výrobcu RENZ alebo laminovacie stroje od českého výrobcu KOMFI. Chceli sme ukázať, že dokončovanie nie je žiadna veda. Dnes môže každý profesionálny tlačiar nielen kvalitne tlačiť, ale aj dokončovať svoje výtlačky najmodernejšími technológiami, konštatuje  Gregor Mistrík, konateľ spoločnosti Grafitec Slovakia Group. Zušľachtenie vytlačených materiálov bola na podujatí dôležitá téma. Profesionálni tlačiari sa zhodli, že personalizácia tlače a variabilnosť zušľachťovania materiálov je súčasný svetový trend a je potrebné sa tomu prispôsobiť. Evidujeme zvýšený záujem našich klientov o najrôznejšie dokončovacie a zušľachťovacie práce, konštatuje Mistrík.

Víťazná hra polygrafov bola nielen o veľkých produkčných zariadení, ale aj o zábave. Preto mali účastníci možnosť zašoférovať si luxusné autá Mercedes Benz autá v krásnom horskom prostredí na Donovaloch. Druhý ročník podujatia Víťazná hra polygrafov“ je tak úspešne za nami. Konica Minolta spolu s ostatnými partnermi už teraz sľubujú, že aj na budúci rok pripravia viacero zaujímavých noviniek. Máme sa tak na čo tešiť.

www.konicaminolta.sk