Najpredávanejším telefónom sa v O2 opäť stal Huawei P20 Lite. 

V decembri (rebríček za mesiac november) sa poradie najpredávanejších zariadení zaujímavo premiešalo, hlavne vďaka mimoriadnej akcii na zariadenia Huawei. Tento mesiac sa musel aj Huawei P20 Lite uspokojiť iba s druhým miestom, kedy ho nakrátko vystriedal na prvom mieste Huawei P Smart. V decembri už tento smartfón v TOP 10 nefiguroval.

V poslednom mesiaci roka 2018 sa všetko vrátilo do starých koľají a na prvom mieste môžeme vidieť Huawei P20 Lite, za ktorým je v tesnom závese Samsung Galaxy A7 a Honor 8X. V decembrovej tabuľke sa ešte objavil aj iPhone XR, pričom za december sa medzi najpredávanejšími smartfónmi už žiadno zariadenie od Applu neobjavilo.

Medzi štandardne najúspešnejších patrí Huawei / Honor. Čínsky výrobca má so svojou dcérskou spoločnosťou v rebríčku dovedna až 6 smartfónov. Do TOP 10 sa tak zmestili už iba ďalší dvaja výrobcovia (Samsung, Motorola), ktorí si zvyšné voľné miesta rozdelili po 2 priečky.

Medzi najpredávanejšie zariadenia sa v kategórii Tablety, tak ako vždy, dostala dvojica Huawei a Lenovo. Prvú priečku si tentokrát uchmatol menší model z dielne Huawei – MediaPad T3 8.0. Minulomesačný víťaz sa tentokrát musel uspokojiť už iba s tretím miestom. Novinkou v TOP 5 je medzi tabletmi model Huawei MediaPad M3 10.0.

Smartfóny:
Huawei P20 Lite
Samsung Galaxy A7
Honor 8X
Huawei Y6 Prime
Samsung Galaxy J4 Plus
Motorola One
Honor 9 Lite
Huawei Y5 2018
Motorola moto e5
Honor 10 64GB

 

Tablety:
Huawei MediaPad T3 8.0
Lenovo Tab 4 8
Huawei MediaPad T5 10.0
Huawei MediaPad M3 10.0
Lenovo Tab 3 7

Zdroj: O2

Prečítajte si aj:

Najpredávanejšie telefóny a tablety v O2 za mesiac november 2018

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.