Jeho cena začína na úrovni 249 EUR.

Modulárny počítač nie je nový pojem, ale v praxi sme sa s ním zatiaľ nestretli. Razer síce pred rokom a pol predstavil projekt Christine, avšak začiatok jeho predaja sme nezaznamenali. Posledné informácie hovoria o problematickej spolupráci s OEM partnermi.

Veríme, že Aceru sa bude dariť lepšie. Výrobca predstavil nový modulárny počítač počas veľtrhu IFA. Časť noviniek sme zhrnuli v samostatnej reportáži.

Počítač má názov Revo Build a jeho výhoda má spočívať v jednoduchom prispôsobení hardvérových komponentov. Tie majú tvar modulov, ktoré magneticky pripojíte k zvyšku počítača. Teoreticky by to malo znamenať, že ak si budete chcieť vymeniť grafickú kartu alebo disk, jednoducho model vyberiete (viď. priložený GIF obrázok) a vymeníte ho za nový komponent.

Autor: The Next Web

Autor: The Next Web

Koncept je atraktívny aj z toho hľadiska, že moduly nespájajú žiadne káble. Počítač automaticky rozpozná nové komponenty, hneď po magnetickom pripojení.

Revo Build bude na začiatku obsahovať moduly s procesorom a pamäťou, zvukovou kartou, zdrojom a úložiskom. Neskôr sa majú objaviť nové moduly s grafickými kartami, Wi-Fi modulmi atď. Jeden z modulov je dokonca prenosná batéria, ktorú môžete využiť na nabíjanie smartfónu.

Cena zariadenia začína na úrovni 249 EUR. Dostupnosť zatiaľ nepoznáme.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit