Far Cry New Dawn nie je plnohodnotné pokračovanie, nie je to šiesty diel. Ide o titul, ktorý možno definovať ako spin-off – je to taká odbočka mimo hlavnej série. Sem radíme aj predchádzajúce tituly Far Cry Primal či Far Cry Blood Dragon.

New Dawn nadväzuje na jeden z koncov piateho dielu, kedy zápletku ukončila atómová bomba. A hoci New Dawn prezentuje príbeh jednej osady, ktorú jej obyvatelia vybudovali z ničoho, herný svet nie je taký postapokalyptický ako v prípade série Fallout. Práve naopak, 17 rokov po dopade bomby je svet pekne zelený a nebehajú po ňom žiadne zmutované tvory. Iba banditi, ktorí vás budú otravovať počas celej doby hrania.

New Dawn ponúka tradičnú Far Cry hrateľnosť. K dispozícii máte veľký otvorený svet s množstvom obsahu. Príbehové úlohy dopĺňajú vedľajšie zadania a veľký dôraz sa kladie na skúmanie herného sveta. Novinkou je tiež vylepšený crafting, ktorému je venovaná väčšia pozornosť. Táto herná mechanika je však zabudovaná v zjednodušenej forme. Na vytvorenie nových predmetov budete potrebovať 2 – 3 druhy materiálu. Vyhovovalo nám to, je to skôr doplnková aktivita a nie gro hrateľnosti.

Vývojári sa tiež rozhodli do Far Cry New Dawn zakomponovať jednoduché RPG prvky. Nepriatelia, ale aj zbrane, sú rozdelené podľa úrovní a rovnako môžete vylepšovať aj vašu osadu a získavať rôzne bonusy. Sú to drobné zmeny, ktoré hru posúvajú ďalej a pritom výraznejšie nemenia hrateľnosť. Pre porovnanie, Assassin’s Creed Odyssey predstavoval väčšiu zmenu hrateľnosti v porovnaní so svojimi predchodcami.

Hoci je Far Cry New Dawn prakticky stále o tom istom a ponúka takmer identickú hrateľnosť, pri jeho hraní sme sa z nejakého dôvodu bavili najviac za posledných pár hier tejto série. A to je asi ten najväčší kompliment, aký môžeme dať novinke, ktorá poteší aj nižšou cenou.

Zapožičal: Ubisoft / Hrac.sk

Hodnotenie: 4/5, 80 %

Cena: 44,99 €

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit