Acer a ASUS súperia v tom, kto vyrobí najľahší notebook na svete.

Acer predstavil na veľtrhu IFA 2019 notebook ASUSPRO B9. Toto zariadenie je najľahším 14-palcovým notebookom na svete s hmotnosťou iba 880 gramov.

Pripomeňme, že najľahší 14-palcový notebook má aj Acer, avšak v jeho prípade ide o najľahší notebook s dedikovanou grafickou kartou. ASUSPRO B9 využíva iba integrovanú grafickú kartu a výrobca znížil hmotnosť zmenšením batérie.

ASUSPRO B9 poháňa procesor Intel Core i7 10. generácie. Vo výbave má Wi-Fi 6, infračervenú kameru, HDMI, USB-C porty s podporou technológie Thunderbolt 3 a až dve 1 TB SSD úložiská.

14-palcový displej má tenké rámiky po štyroch stranách, čo zabezpečuje 94% podiel obrazovky k telu. Hrúbka notebooku je 14,9 mm, hmotnosť je 880 gramov v prípade 33 Wh batérie alebo 990 gramov v prípade verzie so 66 Wh batériou. ASUS neprezradil reálnu výdrž oboch modelov.

ASUSPRO B9 (B9450) tiež spĺňa vojenské štandardy odolnosti MIL-STD 810G, takže prežije náročnejšie zaobchádzanie z hľadiska pádov, otrasov, teploty či mierneho poliatia vodou.

ASUSPRO B9 a jeho kľúčové parametre

Zdroj: ASUS

Prečítajte si aj:

Acer predstavil najľahší 14-palcový notebook s dedikovanou grafickou kartou

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit