Umožní tak prepojenie Gmailu, Disku a Google Kalendára s webovým rozhraním Outlook.com.

Microsoft plánuje integrovať služby Gmail, Google Disk a Google Kalendár do webového rozhrania poštového klienta Outlook.com. Niektorým testerom sa táto možnosť začala pred pár hodinami zobrazovať a začali túto integráciu aj testovať. S touto informáciou prišiel Florian B, ktorý sa o tento fakt podelil na svojom Twitter účte.

Po jednoduchom prvotnom nastavení sa Google účet prepojí s účtom Outlook.com a Gmail, Dokumenty na Disku a Kalendár od Googlu sa automaticky zobrazia vo webovom rozhraní Outlook.com.

Vyzerá to veľmi podobne ako aplikácia Outlook pre iOS a Android. Portál The Verge na základe vyjadrenia Floriana B predpokladá, že ide o prvotné testovanie, pretože nie je možné pridať viac ako jeden Google účet a jednoducho (bezproblémovo) prepínať medzi Outlookom a Gmailom. 

Integrácia služby Google Disk zobrazuje dokumenty a súbory z Google služieb, aby ich bolo možné rýchlo pripojiť k e-mailom buď v Outlooku alebo Gmaili. Zatiaľ nie je jasné, koľko používateľov rozhrania Outlook.com má k novej funkcii prístup, alebo kedy ju Microsoft sprístupní pre viac používateľov. 

Zatiaľ čo väčšina používateľov by jednoducho navštívila Gmail alebo Outlook, tak táto nová integrácia programov môže byť užitočná predovšetkým pre tých, ktorí používajú tieto účty pre súkromné a pracovné účely súčasne.

Zdroj a titulný obrázok: TheVerge

Prečítajte si aj:

Peter odporúča: Dobre vybavené inteligentné hodinky pre športovcov Suunto 5

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.