Nová funkcia využije deepfake pre zábavné účely.

Snapchat sa práve pripravuje na spustenie novej veľkej funkcie, ktorá využíva vaše selfie na nahradenie tvárí ľudí vo videách. Tie potom môžete zdieľať. Je to vlastne zjednodušený spôsob deepfaku v podobe GIFov.

Snapchat Cameos sú alternatívou Bitmoji na rýchle sprostredkovanie vašich emócií alebo reakcií v Snapchat správach. Niektorí francúzski používatelia Snapchatu už túto funkciu používajú a testujú, globálne dostupná bude od 18. decembra 2019. Na novinku upozornil portál TechCrunch.

A ako to vlastne funguje? S Cameos si spravíte selfie, aby ste naučili Snapchat, ako vyzerá vaša tvár a zvolíte si, či chcete mužský alebo ženský typ tela. Cameo je potom ukryté pod tlačidlom Bitmoji v klávesnici Snapchatu.

Snapchat vytvoril 150 slučkových videoklipov so zvukom, z ktorých si môžete vybrať. Ďalšie budú pribúdať každý týždeň. Môžete nimi ukázať svoje emócie a pocity ako smútok a smiech alebo aj tancovanie, či zaspávanie. Snapchat natiahne vašu tvár a vytvorí tak rôzne reakcie, ktoré potom Cameo nasadí na hlavy hercov vo videách. Stačí si len vybrať jedno z týchto videí a poslať ho do chatu.

Používatelia majú tiež možnosť povoliť takzvané “Multi-friend Cameos. Tie vám umožnia spraviť video aj s priateľom. Vždy si môžete obnoviť svoje selfie, aby ste tak vylepšili svoj vzhľad. Kliknutím a podržaním tlačidla Cameos môžete svoj vzhľad uložiť a zdieľať v inej aplikácií. Cameo by mohlo Snapchatu pomôcť udržať správy zaujímavejšie, čo je rozhodujúce, pretože to je najobľúbenejšia funkcia jeho používateľov.

Snapchat Cameos

Snapchat Cameos

Autor: Samuel Novitzky

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

TÉMA: Svet bez video a audio dôkazu je za dverami