Skladacia novinka bola oficiálne predstavená v auguste tohto roka.

Dokonca skoršie správy naznačovali, že nové “véčko” legendárnej série Razr cenou poriadne potrápi konkurenciu. Nedávna správa z portálu GSMArena však naznačuje, že všetko môže byť celkom inak. Motorola Razr 2022 bola spočiatku určená iba pre Čínu, a do dnešných dní sa nedostala na západné trhy.

Nedávne správy nám dali tušiť, že skladacia Motorola sa čoskoro dostane aj na ďalšie trhy. Teraz sa však dozvedáme aj možnú predajnú cenu, ktorá je na naše prekvapenie vyššia, ako sa očakávalo. Dokonca Motorola Razr 2022 by mala byť drahšia ako priama konkurencia Galaxy Z Flip4. Netreba zabúdať ani na Huawei P50 Pocket, ktorý prišiel na trh s cenovkou 1399 eur (dnes ho však kúpite za 999 eur) a nepodporuje mobilné služby spoločnosti Google.

Uznávaný leaker Rolanda Quandta uviedol, že Motorola Razr 2022 vo verzii 8/128 GB bude v Európe stáť viac ako 1 200 eur. Pre porovnanie si nižšie v článku pozrite aj čínske ceny, ktoré sú oveľa priaznivejšie. Upozorňujeme, že v ich prípade ide iba o priamy prepočet predajných cien, ktoré sú určené pre čínsky trh.

Ceny jednotlivých verzií pre čínsky trh

  • 8 GB RAM + 128 GB pamäť – v prepočte približne 865 eur
  • 8 GB RAM + 256 GB pamäť – v prepočte približne 940 eur 
  • 12 GB RAM + 512 GB pamäť – v prepočte približne 1050 eur

Motorola Razr 2022 je aj poriadne výkonná. Za všetko hovorí aj fakt, že v tomto smartfóne sa nachádza Snapdragon 8+ Gen 1 rovnako, ako aj v modeli Samsung Galaxy Z Flip4. Doteraz sme sa mohli pri zástupcoch série Razr stretávať iba s čipsetmi strednej triedy – napríklad model 2019 vo výbave mal Snapdragon 710.

Okrem vyššieho výkonu sú vylepšené aj fotoaparáty. Modernizáciou prešiel aj dizajn a veľký vnútorný 6,7-palcový 144 Hz P-OLED displej. Hoci stále nepoznáme presný dátum spustenia predaja v Európe, domnievame sa, že Motorola Razr 2022 to bude mať u nás pomerne ťažké. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.