Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nové generácie smartfónov od Huawei prišli na slovenský trh začiatkom tohto mesiaca.

Sú rýchlejšie, výkonnejšie a ponúkajú množstvo nových funkcií. Zásadný podiel na tom má aj nový operačný systém EMUI 13, ktorý inžinieri Huawei vytvorili tak, aby vylepšili každý aspekt užívateľského zážitku k dokonalosti. Vďaka patentovanej technológii EMUI 13 si teraz môžete rýchlo a jednoducho prepojiť všetky vaše zariadenia. Systém prináša tiež vylepšené užívateľské rozhranie, technológiu optimalizácie výkonu a vylepšené funkcie ochrany súkromia a zabezpečenia, ktoré poskytujú prepojený, flexibilný a spoľahlivý zážitok v akejkoľvek situácii.

Urobte si poriadok vo svojich aplikáciách

Prostredníctvom EMUI 13 môžu používatelia pracovať s jednou domovskou obrazovkou, na ktorej uvidia všetky informácie. Obrazovku si môžu nastaviť presne podľa svojich predstáv a mať po ruke len tie funkcie, ktoré naozaj využívajú.

S novou funkciou widget môžete jednoducho nazerať do aplikácií bez nutnosti ich otvorenia. Prejdením niektorých ikon môžete napríklad generovať widget pre aplikácie a následne si ich pripnúť na domovskú obrazovku, alebo vybrať priamo lokáciu, kam ich naopak skryť. Už sa nestane, že by ste sa v množstve widgetov strácali. EMUI 13 ponúka možnosti poskladať widgety cez Card Folder funkciu, prinášajúcu jednoduché cesty k ich organizácii. Nech už si widgety nakombinujete akokoľvek, Huawei ponúka možnosť mať na domovskej obrazovke poriadok ako nikdy predtým.

Pre ešte lepšiu organizáciu poskytuje EMUI 13 vylepšenú funkciu The Smart Folders, kedy je možnosť výberu z viacerých veľkostí. K predchádzajúcim možnostiam 1:2, 2:2 a 4:4 ponúka aj úpravu veľkosti na 1:2, 2:4 a ďalšie. Ak používatelia zmenia veľkosť svojich zložiek, množstvo zobrazených aplikácií sa zmení automaticky pre ten najpríjemnejší zážitok pri používaní domovskej obrazovky.

Prepojte všetky svoje zariadenia

Nový operačný systém EMUI 13 umožňuje prepojiť až 10 zariadení a vytvoriť tak unikátny pracovný ekosystém. Ako to funguje? Jednoducho stačí jedným pretiahnuť ikony ľubovoľného zariadenia na ikonu smartfónu a tieto dve zariadenia navzájom prepojiť. Následne si užívatelia môžu napríklad prezerať svoj laptop vo svojom telefóne. Nový operačný systém taktiež ponúka funkciu Multi-Screen Collaboration, ktorá podporuje otvorenie viacerých okien, čo umožňuje optimálny zážitok z dvoch okien s možnosťou multitaskingu.

Ďalšou funkciou, ktorá podporuje rozšírenú konektivitu, je SuperHub. Ten prináša inovatívne možnosti prenosu súborov. Užívatelia jednoducho dlho podržia akékoľvek obrázky, videá a súbory a pretiahnuť ich do SuperHub okna, kde sa dočasne uložia. Následne ich z okna tejto aplikácie stačí pretiahnuť do zložky na akomkoľvek inom zariadení. Ovládanie, nazeranie a zdieľanie súborov nie je to jediné, čo EMUI 13 v tejto oblasti prináša. Ďalšie možnosti spolupráce je napríklad Share Audio a Multi-Cam Mode, čo umožňuje pripojiť dvoje sluchádlá FreeBuds Pro 2, a prehrávať zvuk súčasne.

Doteraz najväčší úložný priestor so SuperStorage

EMUI 13 poskytuje užívateľom funkciu SuperStorage – prvú technológiu kompresie hyperpriestorového úložiska, ktorá užívateľom rozširuje úložný priestor. Ďalej pomáha so správou uloženého obsahu a maximalizuje úložný priestor. Prostredníctvom funkcie SuperStorage sú duplicitné súbory automaticky detekované a označené. Jedná sa o fotografie odoslané z rôznych chatovacích platforiem, alebo rovnaké súbory uložené alebo stiahnuté niekoľkokrát po sebe. Vďaka označeniu sa užívateľ môže rozhodnúť komprimovať duplicitné súbory pomocou aplikácie Huawei Optimiser.

SuperStorage tiež identifikuje aplikácie, ktoré neboli dlho používané a ponúkajú ich kompresiu tak, aby zbytočne nezaberali miesto v reálnom čase. Toto opatrenie zjednodušuje a zefektívňuje bežné používanie.

Ešte väčšie súkromie a zabezpečenie

Bezpečnosť siete a ochrana súkromia je pre spoločnosť Huawei prioritou. So zavedením operačného systému EMUI 13 prichádza ruka v ruke aj transparentný a kontrolovateľný prístup k oprávneniam aplikácií a jednoduchšia ochrana používateľských dát je oveľa jednoduchšia a bezpečnejšia. Funkcia Privacy Center poskytuje používateľom všeobecný riadiaci panel pre zobrazenie všetkého správania aplikácií. Neustále je vynucovaná proaktívna ochrana súkromia, ktorá poskytuje návrhy proti týmto rizikovým aplikáciám. Ak telefón zistí, že aplikácia používa neprimerané oprávnenie, Privacy Center odporučí užívateľovi, aby upravil, prípadne zrušil oprávnenie.

Privacy Center zabezpečí celkovú bezpečnosť zariadenia. Umožňuje kedykoľvek skontrolovať jeho aktuálnu bezpečnostnú situáciu. Patria medzi ne funkcie ako App Lock, Password Vault, File Safe, Find Device a ďalšie. Security Center aktívne identifikuje problémy a reakcie na rôzne situácie. Následne Centrum zabezpečenia poskytne vhodné odporúčanie na ochranu zariadenia.

EMUI 13 tiež myslí na ochranu súkromia snímok, ktorá pomáha vymazať citlivé informácie z fotografií pri zdieľaní. To zaisťuje, že informácie, ako je poloha, model zariadenia a časy fotografovania nebudú náhodne šírené.

Užite si EMUI 13 na novom Mate 50 Pro

EMUI 13 je absolútnou novinkou, ktorá prináša množstvo inovatívnych vylepšení pre najnovšiu vlajkovú loď Mate 50 Pro. Ten sa môže ako prvý telefón na svete pochváliť fyzickou desaťstupňovou clonou, a tiež prémiovým dizajnom a nadštandardným výkonom. Okrem smartfónu Mate 50 Pro priniesla spoločnosť Huawei na slovenský trh aj rad nova 10 s mnohými inovatívnymi technológiami. Telefóny sú vybavené hlavným fotoaparátom s rozlíšením 50 Mpx, 60 Mpx predným duálnym fotoaparátom, schopnosťou 100 W nabíjania SuperCharge a technológiou Touch Turbo 2.0, s ktorou si vďaka skvelej kvalite zvuku a stereofónnemu systému dvoch reproduktorov vychutnáte úplné audiovizuálne pohltenie.

Vlajková loď Mate 50 Pro je aktuálne na Slovensku v predpredaji u vybraných operátorov a maloobchodných predajcov za cenu1299 eur, pričom do 13. novembra k nemu získate smart hodinky Huawei Watch GT3 46 mm ako darček.

Smartfón nova 10 kúpite už za 569 eur a nova 10 Pro za 749 eur.

Viac informácií o novom rade nova 10 a smartfóne Mate 50 Pro sa dozviete na oficiálnych stránkach HUAWEI.

Značky: