Postaví sa do priameho súboja s pripravovaným Galaxy Z Fold5.

August bol tradične silným mesiacom, počas ktorého Samsung uvádzal svoje nové skladacie zariadenia série Galaxy Z Fold a Z Flip. Tento rok sa však spoločnosť rozhodla svoje novinky uviesť o niečo skôr, čo okamžite využili spoločnosť Oppo a OnePlus.  Už dlhšie po internete kolujú fámy, že práve spoločnosť OnePlus by mala začiatkom augusta predstaviť svoj prvý skladací telefón, hoci doteraz tieto špekulácie neboli potvrdené.  

OnePlus Fold renderZdroj: OnLeaks/Smartprix
OnePlus Fold render

Telefón spoločnosti OnePlus by mal mať označenie OnePlus V Fold. Dôležitá je však informácia o jeho výbave, ktorá bude na základe novej správy na veľmi vysokej úrovni. Okrem toho iba nedávno bol zverejnený aj dizajn, ktorý pokiaľ sa potvrdí, tak už teraz sa máme na čo tešiť. Skoršie úvahy o podobnosti s pripravovaným Oppo Find N3 boli založené na teórii, ktorá sa opierala o prepojenie značiek Oppo a Oneplus, keďže Oppo je materskou firmou OnePlus. Nové rendery však naznačujú, že dizajn OnePlus Fold sa môže uberať vlastnou cestou a ponúknuť jedinečný dizajnový jazyk.

OnePlus Fold renderZdroj: OnLeaks/Smartprix
OnePlus Fold render

Portál MySmartPrice zhromaždil všetky kľúčové špecifikácie a funkcie pripravovaného skladacieho telefónu spoločnosti OnePlus. Na základe únikov sa zdá, že OnePlus Fold bude vybavený najlepším hardvérom vo svojej triede. Hoci dátum uvedenia nebol doteraz potvrdený, zdroj informuje, že skladací telefón do svojej výbavy dostane 7,8-palcový skladací AMOLED displej s rozlíšením 2K a obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Externý 6,3-palcový displej bude tiež podporovať obnovovaciu frekvenciu na úrovni 120 Hz.

OnePlus Fold bude neprekvapivo vybavený čipovou sadou Snapdragon 8 Gen 2, až 16 GB pamäte RAM a 256 GB úložiskom. Už skôr sme sa dozvedeli, že zariadenie dostane aj veľkú 4800mAh batériu s podporou 67 W nabíjania.

OnePlus Fold renderZdroj: OnLeaks/Smartprix
OnePlus Fold render

Zostava troch fotoaparátov s logom Hasselblad by mala byť v zložení 48 Mpx hlavný fotoaparát, 48 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát a 64 Mpx fotoaparát s teleobjektívom. Doteraz však nie je známa pri teleobjektíve jeho ohnisková vzdialenosť. Selfie fotoaparát na vonkajšej strane bude mať podľa dostupných informácií 32 Mpx, pričom na vnútornej 20 Mpx. 

OnePlus Fold bude mať nainštalovaný Oxygen OS 13.1 založený na Androide 13. Z ďalších parametrov určite zaujme prítomnosť bočného posuvníka upozornení a bočný skener odtlačkov prstov.

Zdroj: MySmartPrice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.