Spoločnosť OnePlus sa vydala vlastnou cestou.

Nedávne správy potvrdili, že aj spoločnosť OnePlus sa pripravuje na uvedenie skladacieho zariadenia v štýle Galaxy Z Fold5. Už skôr sa špekulovalo, že model OnePlus Fold bude globálnou verziou modelu Oppo Find N3, avšak najnovšie správy z portálu AndroidPolice naznačujú, že tomu tak nakoniec nebude.

Skoršie úvahy o podobnosti skladacích telefónov spoločností Oppo a OnePlus boli založené na teórii, ktorá sa opierala o prepojenie týchto značiek, keďže Oppo je materskou firmou OnePlus. Nové rendery však naznačujú, že dizajn OnePlus Fold sa môže vydať vlastnou cestou a ponúknuť jedinečný dizajnový jazyk. V konečnom dôsledku to bude znamenať, že nadviaže na existujúci dizajn modelu OnePlus 11 alebo ďalších koncepčných zariadení.

OnePlus Fold renderZdroj: OnLeaks/Smartprix
OnePlus Fold render

Rendery skladacieho zariadenia spoločnosti OnePlus zverejnil známy leaker Steve Hemmerstoffer (OnLeaks). Obrázky zadnej strany zariadenia zobrazujú čiernu textúru pripomínajúcu kožu, hoci správa uvádza, že k dispozícii by mali byť aj ďalšie materiály a povrchové úpravy. 

Dominantným prvkom zadnej strany je predovšetkým veľká kruhová zostava fotoaparátov s nápisom Hasselblad. Dôležitejší je však až pohľad na rozloženie objektívov. Pokiaľ by sa potvrdila táto konfigurácia, tak sa rozhodne máme na čo tešiť. Jeden z objektívov totiž naznačuje, že by sa do modelu OnePlus Fold mohol dostať periskopický teleobjektív. Telefón bude vraj používať aj 50 Mpx hlavný senzor Sony IMX890 a 32 Mpx selfie fotoaparát. 

OnePlus Fold renderZdroj: OnLeaks/Smartprix
OnePlus Fold render

Aj keď zverejnené rendery sú tmavé a veľa toho neprezrádzajú, tak je vidieť, že okolo externého displeja sa nachádzajú veľmi tenké rámčeky. Rendery ponúkajú aj ďalší dôležitý poznatok. Zdá sa, že vonkajší displej má “štandardný” pomer strán, ktorý sa používa pri bežných smartfónoch. Aj preto nie je tak úzky, ako napríklad pri telefónoch Samsung Galaxy Z Fold2 a Fold3. Okrem toho, tenké rámiky sú aj okolo vnútorného displeja.

Na základe vyobrazenia je možné predpokladať, že OnePlus nepoužije selfie kamery pod displejom. Na bočnom ráme OnePlus Fold sa nachádza aj mechanický prepínač režimov spolu s relatívne plochým tlačidlom napájania, ktoré by malo zároveň slúžiť aj ako čítačka odtlačkov prstov.

Vo výbave OnePlus Fold by sa mal údajne objaviť aj nový čipset Snapdragon 8+ Gen 2 a 4 800 mAh batéria s podporou 100 W nabíjania. OnePlus predstaví svoj prvý skladací telefón v auguste.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.

Komentáre sú uzavreté