Vzhľadom na atraktívnu cenu sa to však dalo očakávať.

Samsung sa pripravuje na jednu veľkú udalosť, ktorá sa bude s najväčšou pravdepodobnosťou konať už 4. októbra. Počas nej spoločnosť predstaví nielen telefón Galaxy S23 FE, slúchadlá Galaxy Buds FE, ale aj dvojicu tabletov série Galaxy Tab S9 FE. Tieto všetky zariadenia tak dávajú tušiť, že Samsung to so zariadeniami Galaxy FE myslí čoraz vážnejšie. Čo sa však týka tabletov Galaxy Tab S9 FE a Tab S9 FE+, tak krátko pred ich predstavením sa objavili správy, ktoré síce nie sú až také neočakávané, ale ukončili všetky dohady, ktoré sa týkali ich možnej “vlajkovej výbavy”. 

Galaxy Tab S9 FE+Zdroj: WinFuture
Galaxy Tab S9 FE+

V súvislosti s pripravovanými tabletmi sa objavili správy, ktoré naznačujú, že séria Galaxy Tab S9 Fe nebude vybavená AMOLED displejmi, a dokonca aj pero S Pen bude podporované iba modelom Plus. Štandardný model Galaxy Tab S9 FE by mal byť vybavený 10,9-palcovým LCD displejom s rozlíšením 2304 × 1440 pixelov, čiže pomer strán je 16 : 10. Model Tab S9 FE+ bude väčší. Displej bude mať rozmery 12,4 palca a rozlíšenie 2560 × 1600 pixelov, čiže pomer strán je taktiež 16 : 10.

Dvojica Galaxy Tab S9 FE bude vybavená čipovou sadou Exynos, pričom sa predpokladá, že ňou bude verzia Exynos 1380. Tento prvok výbavy je taktiež očakávaný, keďže sa predpokladá, že modely Tab S9 FE budú lacnejšou alternatívou k vlajkovým modelom Galaxy Tab S9. Hoci sa vo výbave týchto dvoch FE tabletov nebude nachádzať Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, tak očakávame, že ich výkon bude postačujúci aj pre náročnejších používateľov.

Galaxy Tab S9 FEZdroj: WinFuture
Galaxy Tab S9 FE

V ponuke sa budú nachádzať dve pamäťové verzie pre každý model. Základný model bude dostupný vo verzii 6/128 GB alebo 8/256 GB, zatiaľ čo model Plus bude dodávaný vo verzii 8/128 GB alebo 12/256 GB. Dobrou správou je, že všetky modely budú obsahovať slot pre microSD karty do veľkosti až 1 TB.

Tablety budú odolné aj voči vode a prachu na úrovni IP68. Do výbavy by mali dostať 12 Mpx selfie kamery, avšak na zadnej strane štandardnej verzie by sa mal nachádzať 8 Mpx fotoaparát, a na zadnej strane verzie Plus budú až dva fotoaparáty.

Galaxy Tab S9 FE+Zdroj: WinFuture
Galaxy Tab S9 FE+

Očakáva sa, že Wi-Fi model Tab S9 FE sa bude pravdepodobne predávať za 529 eur, zatiaľ čo Wi-Fi model Tab S9 FE+ za 699 eur. 5G modely by mali byť o 100 eur drahšie. Ceny tabletov Galaxy S9 FE budú samozrejme predmetom špekulácií až do ich oficiálneho uvedenia, keďže starší únik tvrdil niečo iné.

Zdroj: WinFuture

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.