Model Samsung Galaxy S23 FE bude už čoskoro realitou.

Spoločnosť Samsung sa aktuálne pripravuje na ďalšie väčšie predstavenie produktov. Ďalším produktom z dielne juhokórejského výrobcu má byť bezpochyby model Samsung Galaxy S23 FE, teda ďalšia generácia fanúšikovskej edície smartfónov. Okrem renderov a snímok, na ktoré bolo možné sa pozrieť doteraz, sa však objavilo aj video, ktoré odhalilo celkový dizajn modelu.

S videom prišiel Evan Blass (evleaks) na sociálnej sieti Twitter a video sprostredkoval aj portál andro4all.com. Aké špecifikácie teda model s prívlastkom FE prinesie a aký bude finálny dizajn? To si teraz prezradíme v našom článku.

Samsung Galaxy S23 FE sa objavil v plnej svojej kráse

Už počas posledných týždňov sme sa mohli pozrieť na rôzne rendery a snímky, ktoré odhaľovali dizajn modelu Samsung Galaxy S23 FE. Nová fanúšikovská edícia smartfónu sa má skutočne nápadne podobať na model Samsung Galaxy A54, ktorý spadá do strednej triedy smartfónov. Fanúšikovská edícia sa má ale priblížiť lacnejším modelom a podľa viacerých zdrojov nahradiť neexistujúci model Galaxy A74.

Samsung Galaxy A54Zdroj: TOUCHIT.sk
Samsung Galaxy A54

Na video modelu Samsung Galaxy S23 FE sa môžete pozrieť na tomto odkaze. Model sa bude skutočne podobať na smartfóny strednej triedy, čo naznačujú rámiky okolo displeja, no aj konštrukcia podobajúca sa modelom z radu Galaxy A. Nová fanúšikovská edícia teda dizajnom príliš nezaujme, no výbava by to mohla zmeniť.

V Európe využije Exynos 2200

O výbave modelu Samsung Galaxy S23 FE sa rovnako dlhšie špekuluje. Podľa všetkého však smartfón príde v dvoch verziách. Jedna by mala využiť čipset Snapdragon 8+ Gen 1, tá sa ale bude predávať v Ázii a USA. Európska verzia by mala vsadiť na čipset Exynos 2200, vyrobený spoločnosťou Samsung.

Predstavenie telefónu by podľa viacerých zdrojov malo prebehnúť už počas štvrtého kvartálu tohto roku. Udalosť Galaxy Unpacked, na ktorej by sme videli aj Samsung Galaxy Tab S9 FE, by tak mohla prebehnúť v októbri, no aj neskôr. Na bližšie informácie si teda ešte budeme musieť počkať.

Zdroj: andro4all.com, Evan Blass (Twitter)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.