Čínska spoločnosť chce konkurovať najlepším, globálne!

Oppo po veľmi dlhej sérii únikov konečne predstavilo svoj najnovší skladací telefón, ktorý chce konkurovať špičke v tomto segmente, teda aj modelu Samsung Galaxy Z Fold5. Oppo sa však na rozdiel od konkurencie drží mierne odlišného dizajnu, ktorý robí zariadenia tejto značky výnimočné, o čom sme sa sami presvedčili už pri modeli Oppo Find N. Skladacie zariadenia série Find N sú o niečo kratšie a širšie, ako všetky ostatné skladacie modely na trhu.

Hoci sa doteraz v súvislosti s Oppo Find N3 hovorilo iba o obmedzenej dostupnosti pre čínsky trh, tak tento model sa ako prvý skladací telefón série Find N (neplatí pre Flip) dostáva na globálny trh, čo pomôže ešte viac zlepšiť konkurenčné prostredie v segmente skladacích telefónov.

Oppo Find N3: Najlepší skladací telefón oficiálneZdroj: GizChina
Oppo Find N3

Displeje na výbornú

Oppo Find N3 je vybavený externým 6,31-palcovým AMOLED displejom s vysokým rozlíšením 1116 × 2484 pixelov a dynamickou obnovovacou frekvenciou v rozsahu od 10 do 120 Hz. Pri displeji stojí za zmienku aj jeho pomer strán. Ten je totiž “takmer ideálnych” 20 : 9, pričom dosahuje extrémne vysoký jas až 2 800 nitov. Hlavný displej Find N3 má 7,82 palca a rozlíšenie 2440 × 2268 pixelov. Taktiež nechýba dynamická obnovovacia frekvencia v rozsahu od 1 do 120 Hz a maximálny jas až 2800 nitov. Za zmienku určite stojí aj veľmi nízka hmotnosť iba 239 gramov. Na skladacie zariadenie ide o skvelú hodnotu, k čomu prispel aj inovovaný mechanizmus pántu. Ten má podstatne menej súčiastok ako jeho predchodca Oppo Find N2, čo v konečnom dôsledku spoločnosti Oppo umožnilo tento pánt zmenšiť až o 37 %.

Moderný a extra výkonný

Vo vnútri zariadenia sa nachádza aktuálny vlajkový čipset Snapdragon 8 Gen 2, doplnený o 16 GB LPDDR5X RAM a 512 GB úložisko. Nechýba však ani veľká batéria s kapacitou 4 805 mAh a podpora 67 W rýchleho nabíjania SuperVOOC, vďaka čomu je možné tento telefón nabiť z 0 na na 100 % už za 42 minút. 

Oppo Find N3: Najlepší skladací telefón oficiálneZdroj: GizChina
Oppo Find N3

Fotoaparáty opäť v spolupráci s Hasselblad

V oblasti fotoaparátov sa aj tentokrát Oppo spolieha na spoločnosť Hasselblad. Vo výbave sa nachádzajú dva selfie fotoaparáty – 32 Mpx na externom displeji a 20 Mpx vo vnútri zariadenia. Zostava fotoaparátov na zadnej strane obsahuje 48 Mpx fotoaparát so senzorom Sony LYTIA-T808 s prepracovanou architektúrou pixelov, ktorá sľubuje lepšiu citlivosť na svetlo a následne lepšiu kvalitu obrazu. Vo výbave sa nachádza aj druhý 48 Mpx fotoaparát s ultraširokouhlým objektívom a automatickým zaostrovaním. Tretím je 64 Mpx fotoaparát s periskopickým objektívom a 3× priblížením. Tento fotoaparát umožňuje aj 6× hybridný zoom.

Oppo Find N3 prináša aj celkom nový spôsob umiestnenia troch okien na obrazovku súčasne, a to vo vertikálnej aj horizontálnej orientácii. Táto funkcia je označovaná ako „15-palcová virtuálna obrazovka“. Ďalšie technické parametre nájdete na tomto odkaze

Oppo Find N3: Najlepší skladací telefón oficiálneZdroj: GizChina
Oppo Find N3

Cena a dostupnosť

Oppo Find N3 bude k dispozícii v štyroch rôznych farbách a dvoch povrchových úpravách. Varianty Black and Red sú pokryté panelom z vegánskej kože, zatiaľ čo modely Green a Gold majú zadnú stenu z matného skla. 

Oppo Find N3 bude čoskoro dostupný na predobjednávky. Novinka však bude dostupná iba v jedinej konfigurácii 16/512 GB za cenu približne 1 650 eur. 

Oppo Find N3: Najlepší skladací telefón oficiálneZdroj: GizChina
Oppo Find N3

Na globálny trh mieri aj nové véčko Find N3 Flip

Netreba však zabúdať, že po boku modelu Oppo Find N3 bolo na globálny trh uvedené aj véčko Oppo Find N3 Flip a tablet Oppo Pad 2. Všetky potrebné informácie o modeli Oppo Find N3 Flip nájdete na tomto odkaze.

Oppo Find N3 Flip oficiálne: Véčko s netradičnou výbavouZdroj: Oppo
Oppo Find N3 Flip

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.