Tlačidlové telefóny stále nevymreli.

Tie sa síce používali už pred mnohými rokmi, avšak aj dnes si nájdu veľkú používateľskú základňu, ktorá ocení ich existenciu. Hoci sa tieto „hlúpe“ telefóny najviac spájajú so seniormi, tak rozhodne na ne nezabudli ani mladí ľudia, ktorí si ich berú so sebou do prírody alebo na športovanie, pretože to tak chcú. Tieto malé zariadenia sú jednak veľmi praktické, ale určite bude ich prípadné poškodenie menej bolieť, ako kebyže si napríklad počas raftingu utopíte drahý smartfón. Dnes už je možné dokonca tieto „feature“ telefóny prirovnať k super vybavenému telefónu spred 15 – 20 rokov, pričom je potrebné za týmito typmi zariadení takmer vždy hľadať značku Nokia. 

Nokia 2660 Flip
Nokia 2660 Flip

Hoci pomery na trhu s telefónmi sa počas rokov výrazne zmenili, tak už aj Nokia je značka telefónov, ktorá patrí pod spoločnosť HMD Global. Portál GSMArena informoval, že Nokia si podľa najnovšej analýzy spoločnosti IDC zaistila prvé miesto na trhu s funkčnými telefónmi pre 3. kvartál 2023. Hoci neboli zdieľané bližšie detaily, tak je známe, že spoločnosť HMD má 30,7 % podiel na trhu podľa hodnoty a 22,4 % podľa objemu, čím si výrazne polepšila oproti predchádzajúcemu kvartálu.

Podľa slov spoločnosti HMD, za úspechom stoja štyri kľúčové faktory vrátane integrácie UPI (Unified Payments Interface), ktorá zlepšila funkčnosť a umožnila bezpečné digitálne transakcie. Spoločnosť sa tiež rozhodla obnoviť niektoré úspešné modely s novým dizajnom a žiarivými farbami. Zoznam obsahuje Nokia 105 2022, Nokia 110, Nokia 110 4G, Nokia XpressAudio a Nokia 2660 Flip.

Nie je teda prekvapením, že HMD plánuje v tomto trende pokračovať, a nadviazať na tieto úspechy aj v budúcnosti.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.