Odosielanie fotiek na jedno pozretie bude možné v platforme WhatsApp aj na iných zariadeniach.

Komunikačná platforma WhatsApp neustále prináša nové možnosti a funkcie. Tieto funkcie sa však líšia v závislosti od toho, aké zariadenie využívate. Populárna platforma pritom teraz prináša novú funkciu, ktorá sa bude týkať najmä počítačov a taktiež webovej verzie služby. Táto funkcia sa pritom nachádza už v smartfónoch a po novom ju budú môcť používatelia využiť aj v aplikáciách pre počítač či na webovej stránke.

Aktualizáciu pritom môžu zaregistrovať ako používatelia počítačov s operačným systémom Windows, tak aj macOS. Nová funkcia sa týka možnosti odosielania obrázkov či videí len na jedno pozretie, čím si zaistíte lepšiu bezpečnosť pri komunikácii s vašimi známymi.

WhatsApp získava aktualizáciu pre počítače aj web

Používatelia aplikácie WhatsApp pre počítače so systémom Windows a macOS v posledných dňoch mohli zaregistrovať aktualizáciu. Tá so sebou prináša aj novú funkciu, ktorú nejeden z nich ocení. Odosielanie snímok na jedno pozretie je po novom možné aj na počítačoch, čo prispieva k lepšiemu zabezpečeniu súkromia používateľov.

whatsappZdroj: antonbe / Pixabay
whatsapp

Okrem aplikácie pre počítače však túto funkciu získava aj webová verzia služby, teda tá, ktorú môžete využiť v rámci internetového prehliadača. Možnosť odoslania multimédií na jedno pozretie sa pritom bude týkať ako fotografií, tak aj videí. Nová funkcia je aktuálne dostupná už pre prvých používateľov a v najbližších dňoch či týždňoch bude ich počet narastať.

Ako je to u nás v redakcii

Aj u nás v redakcii sme sa pokúsili vyskúšať túto funkciu pre službu WhatsApp. V aplikácii pre operačný systém macOS pritom novú funkciu pre odoslanie fotografie na jedno pozretie zatiaľ neevidujeme ani pri najnovšej verzii. Naopak vo verzii pre web sa nám v prehliadači Google Chrome podarilo novú možnosť nájsť. Túto funkciu viete pritom nájsť pri ikone odoslania fotografie. V prípade že je aktívna, bude svietiť na zeleno.

Zdroj: wabetainfo.com, vlastné

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.